08.04.2012. / 10:39

Autor: Hina

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet stranicu, jer se protivi planovima pojačanog nadzora elektronskog prometa i razmjena poruka.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBritansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet stranicu, jer se protivi planovima pojačanog nadzora elektronskog prometa i razmjena poruka.

Korisnici su na početnoj stranici ministarstva naišli na poruku da usluga nije na raspolaganju zbog velikog prometa.

Preko mreže twitter skupina Anonymous emitirala je poruku "TANGO DOWN", što u vojnoj terminologiji znači "meta uništena", "zbog planova pojačanog nadzora". Glasnogovornik ministarstva je rekao da imaju informacije da je ministarstvo na meti hakerskih akcija u znak prosvjeda protiv planova o pojačanom nadzoru.

Britanska vlada je prošlog tjedan bila izložena žestokim napadima zbog planova da postavi opremu koja bi omogućila službi nadzora elektronskog prometa pristup podacima za svaku poruku, pregledanu adresu i telefonski poziv.

Direktor udruženja Big Brother Watch campaign Nick Pickels je rekao da te odredbe predstavljaju korak bez presedana, kojim bi Velika Britanija izjednačila kontrolu koju vrši državni aparat nad građanima s onom u Kini i Iranu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika