Objavljeno u Nacionalu br. 856, 2012-04-10

Autor: Marko Biočina

Čačićev sastanak s Mađarima iz Ine

Radimir ČačićRadimir ČačićPRVI potpredsjednik Vlade Radimir Čačić očito se u sljedećim tjednima planira jače angažirati u slučaju Ine. Početkom tog angažmana može se smatrati i prošlotjedni sastanak s mađarskim menadžerima iz vrha hrvatske nacionalne naftne kompanije, predvođenim predsjednikom Uprave Zoltanom Aldottom. O čemu se na sastanku pričalo nepoznato je, no u naftnim krugovima s iznenađenjem je primljena vijest o tom događaju - prvenstveno zato što na sastanku nije bio prisutan niti jedan od predstavnika Vlade u Upravi i Nadzornom odboru Ine.

Inače, Čačić bi sam uskoro trebao zauzeti mjesto u Nadzornom odboru Ine, zajedno s ministrom financija Slavkom Linićem i uglednim pravnikom Sinišom Petrovićem. Ipak, iako se izvanredna sjednica Ine održava ovoga tjedna i na njoj će biti imenovan novi mađarski član Nadzornog odbora Ine, nova hrvatska trojka trebala bi biti imenovana tek na redovnoj skupštini u svibnju. Razlog te odgode je činjenica da Linić i Čačić kao ministri ne mogu biti imenovani u nadzorne odbore doke se ne promijene odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Dodatni problem predstavlja i nezadovoljstvo institucija Europske unije tim promjenama.

Dakako, Europska unija ne može prisiliti Hrvatsku da odustane od tih imenovanja, ali bi cijela stvar mogla biti dodatno odgođena. Čačić očito ne želi čekati taj rok da bi počeo rješavati problem u Ini pa je to i vjerojatni razlog sastanka s Mađarima.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika