12.04.2012. / 18:37

Autor: Nacional.hr

Lagarde: Još je potrebno raditi da bi se izašlo iz krize

Direktorica MMF-a posebno je naglasila kako u današnjoj globalnoj ekonomiji koja je povezana, jaki europski obrambeni zid čini ključan dio globalnog rješenjea. Jači zid omogućiti će jačanje zaštite za sve zemlje pa i one koje nisu direktno zahvaćene krizom

Christine LagardeChristine Lagarde"Vidljivi su neki pomaci u gospodarskoj klimi u svijetu. No, dopustite mi da istaknem - rizik je još uvijek visok, a situacija veoma krhka", rekla je šefica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde komentirajući stanje gospodarstva u cijelom svijetu.

Poručila je političarima da iskoriste ovu prigodu i poduzmu mjere koje su potrebne kako bi se okončala kriza koja proteklih godina muči svijet.

Posebno se osvrnula na poteze koje su dužnosnici povukli u Europi, a koji su smanjili ranjivost svjetskog gospodarstva.

"Kroz te poteze dobili smo još malo vremena da razmislimo i napravimo ono što još treba napraviti", rekla je te dodala kako europski dužnosnici moraju nastaviti sa svojim trudom jačanja gospodarske politike na razini države, Europske središnje banke, popravku bankarskog sustava i fiskalnoj integraciji.

Direktorica MMF-a posebno je naglasila kako u današnjoj globalnoj ekonomiji koja je povezana, jaki europski obrambeni zid čini ključan dio globalnog rješenjea. Jači zid omogućiti će jačanje zaštite za sve zemlje pa i one koje nisu direktno zahvaćene krizom.

Istaknula je kako se posebnu pozornost treba posvetiti onim dijelovima svijeta gdje je gospodarski rast još uvijek slab kako bi se stvorila veća potražnja, a obuzdala inflacija.

"Uz prave reforme, svijet može pokrenuti novu vrstu rasta koji će biti dugotrajniji i opsežniji", dodala je te podsjetila kako je potrebno voditi računa i o "sigurnosnim mjerama" koje se bave onim najugroženijim slojevima društva.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 12.04.12. 19:27

I oni svoju bijeloglavu kokoš imaju


registracija
9/3/10

nostradurus, 12.04.12. 21:45

Samo ova kljuca mozak svima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika