16.04.2012. / 10:57

Autor: Totalsport

ATP Houston: Monacu drugi turnir sezone i renking karijere

S dva breaka u prvom setu Monaco je poveo 1-0 u setovima, ali je na samom početku drugoga ispustio početni udarac i Isner je odjurio do 3-0

Juan Monaco Juan Monaco Argentinac Juan Monaco pobjednik je ATP turnira iz serije 250 na zemljanom terenu Houstona. Četvrti nositelj turnira s pozivnicom slavio je protiv Amerikanca Johna Isnera sa 6-2, 3-6, 6-3.

Bila je to prva pobjeda Monaca u trećem međusobnom susretu protiv Isnera, prvom na zemljanoj podlozi. Mora se reći da je Argentinac sasvim zasluženo uzeo svoj peti ATP naslov u karijeri, drugi ove sezone nakon Vina del Mara.

U meču koji je trajao malo manje od od dva i pol sata Monaco je realizirao tri od 15 break-lopti koliko je izborio protiv 206 centimetara visokog Isnera. Amerikanac je s druge strane realizirao tek jednu priliku od devet izborenih. Osvojio je Argentinac u konačnici 11 poena više (99-88) od Isnera.

S dva breaka u prvom setu Monaco je poveo 1-0 u setovima, ali je na samom početku drugoga ispustio početni udarac i Isner je odjurio do 3-0. Imao je Monaco čak devet break-lopti u drugoj dionici za oduzimanje servisa Amerikancu, ali je ovaj sve uspio spasiti i odvesti meč u treći set.

Argentinac je ključni i jedini break trećeg seta napravio u osmom gemu, nakon što je pri rezultatu 2-2 spasio 15-40 na svom servisu. Spomenimo i da je Monaco prekinuo Isnerov niz od 44 uzastopno osvojena gema u Houstonu na svom servisu.

Argentinac će osvojenim turnirom skočiti na 13. mjesto svjetskog poretka, dok je Isner propustio priliku da od ponedjeljka bude osmi igrač ATP-jeve ljestvice.

ATP Houston, finale:

Monaco (4) - Isner (2) 6-2, 3-6, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika