17.04.2012. / 15:59

Autor: Nacional.hr

Nenad Korkut novi šef Službe za odnose s javnošću HZZO-a

Korkut je široj javnosti poznat i kao modni znalac i kritičar koji se često pojavljuje na modnim događajima

Nenad Korkut (Foto: Borna Filic/PIXSELL)Nenad Korkut (Foto: Borna Filic/PIXSELL)Odlukom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) novim rukovoditeljem Službe za odnose s javnošću HZZO-a imenovan je Nenad Korkut, dr. med. spec. ortopedije.

Mr. Renata Turčinov, dipl. iur. koja je do sada vodila Službu, imenovana je na novu odgovornu dužnost u Službi za međunarodnu suradnju HZZO-a zbog predstojećih poslova HZZO-a vezanih uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Nenad Korkut je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. godine te je pripravnički staž odradio u Domu zdravlja Trnje nakon čega je 1994. godine položio stručni ispit.

Poslijediplomski studij iz ortopedije završava 2003. godine, a 2006. godin polaže i specijalistički ispit.

U bogatoj liječničkoj karijeri, koja traje punih 19 godina Nenad Korkut se stručno dokazao u mnogim zdravstvenim ustanovama. Od 1994. godine radi u Domu zdravlja Zlatar, zatim Domu zdravlja Karlovac te Domu zdravlja Trnje. Od srpnja 1996. dekretom Ministarstva zdravstva dodijeljen je Hitnoj pomoći Vinkovci zatim Hitnoj pomoći Županja i Domu zdravlja Gračac, a 1998. zapošljava se u Hitnoj pomoći Karlovac te u lipnju 2000. prelazi u Opću bolnicu Karlovac.

Nakon polaganja specijalističkog ispita 2006. godine Nenad Korkut radi kao specijalist ortoped u ambulantama opće ortopedije, dječje ortopedije te u ortopedsko traumatološkoj ambulanti. Uz operativni program bavi se i ultrazvukom lokomotornog sustava.

Od rujna 2011. godine do danas bio je zaposlen u Službi za kontrolu Direkcije HZZO-a kao Viši inspektor za medicinske poslove. Član je Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa.

Inače, Korkut je široj javnosti poznat i kao modni znalac i kritičar koji se često pojavljuje na modnim događajima.

Vezane vijesti

Nenad Korkut: Volim modu, ali medicina je moja najveća ljubav

Nenad Korkut: Volim modu, ali medicina je moja najveća ljubav

Četrdesetpetogodišnji Nenad Korkut jedna je od najsvestranijih javnih osoba u Hrvatskoj. Iako ga javnost percipira kao modnog kritičara i znalca, on… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika