24.05.2011. / 14:58

Autor: Hina

Upravno vijeće: Pozitivan rezultat HZZO u prvom kvartalu godine

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zabilježio je u prvom kvartalu 2011. godine pozitivan financijski rezultat u iznosu od 101 milijun kuna, a daljnjim smanjenjem cijena lijekova i nastavkom pojačane kontrole njihova propisivanja smanjeni su izdaci lijekova na recept, priopćeno je nakon današnje sjednice Upravno vijeća zavoda.

Pojačane kontrole bolovanja i dalje dovode do smanjenja stope bolovanjaPojačane kontrole bolovanja i dalje dovode do smanjenja stope bolovanjaHrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zabilježio je u prvom kvartalu 2011. godine pozitivan financijski rezultat u iznosu od 101 milijun kuna, a daljnjim smanjenjem cijena lijekova i nastavkom pojačane kontrole njihova propisivanja smanjeni su izdaci lijekova na recept, priopćeno je nakon današnje sjednice Upravno vijeća zavoda.

Pojačane kontrole bolovanja i dalje dovode do smanjenja stope bolovanja, a financijske uštede koje su ostvarene iskorištene su za povećanje kvalitete zdravstvene zaštite, navodi se u priopćenju.

Upravno vijeće donijelo je odluku o snižavanju cijena pojedinih dijagnostičkih pretraga, koja bi trebala pridonijeti smanjenju lista čekanja na pojedine pretrage, osobito magnetsku rezonancu, CT i ortodontsku terapiju. Dodatno je snižena i cijena PET/CT pretrage s obzirom na početak proizvodnje radiofarmaka u Institutu Ruđer Bošković i registracije pri Agenciji za lijekove i medicinske proizvode.

Vijeće je donijelo odluku o prijemu novih 274 pripravnika u zdravstvene ustanove te o objavi natječaja za specijalizacije iz obiteljske medicine u akademskoj godini 2011/2012. godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika