24.04.2012. / 18:26

Autor: Hina

Rijeka ponovno najtransparetniji grad

Po najnovijim rezultatima istraživanja LOTUS 2011./2012. o transparentnosti rada i funkcioniranju jedinica lokalne i regionalne samouprave, Rijeka je obranila i zadržala titulu najtransparentnijega grada koju je ponijela još 2009., priopćila je danas riječka Gradska uprava.

Vojko ObersnelVojko ObersnelPo najnovijim rezultatima istraživanja LOTUS 2011./2012. o transparentnosti rada i funkcioniranju jedinica lokalne i regionalne samouprave, Rijeka je obranila i zadržala titulu najtransparentnijega grada koju je ponijela još 2009., priopćila je danas riječka Gradska uprava.

Novo istraživanje "LOTUS - lokalna, odgovorna i transparentna uprava i samouprava - 2011./2012." provedeno je u svih 576 općina, gradova i županija u organizaciji GONG-a i Udruge gradova.

Ta se istraživanja provode u sklopu projekta "Zajedno protiv korupcije", financiranog preko IPA programa 2008., uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a rezultati istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu.

Predstavnicima 15 gradova, općina i županija koji su u istraživanju iskazali najvišu razinu transparentnosti rada uručene su nagrade LOTUS, a, kako su objasnili iz Gradske uprave, Rijeka je među gradovima ostvarila najveći broj bodova.

Istraživanje LOTUS usmjereno je prema problemima funkcioniranja lokalnih vlasti s obzirom na informiranje građana i njihovo uključivanje u odlučivanje.

Po podatcima iz istraživanja, 70 posto jedinica lokalne uprave i samouprave ne zadovoljava kriterij transparentnosti, 24 posto je transparentno, a samo šest posto ih je izrazito transparentno u svojemu radu.

Vezane vijesti

Lotus zabranio Räikkönenu nastup na Finskom reliju

Lotus zabranio Räikkönenu nastup na Finskom reliju

Finski vozač Lotusa Kimmi Räikkönen zatražio je od čelnika svoje Formula 1 momčadi dopuštenje za nastup na Finskom reliju u kolovozu. Vodstvo Lotusa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika