26.04.2012. / 17:17

Autor: Hina

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od prvostupanjskog suda zatražio je da odluči o produljenju pritvora preostaloj trojici optuženika - Robertu Mataniću, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću.

Amir MafalaniAmir MafalaniVrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od prvostupanjskog suda zatražio je da odluči o produljenju pritvora preostaloj trojici optuženika - Robertu Mataniću, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću.

Glasnogovornik Vrhovnoga suda Dražen Tripalo potvrdio je za Hinu da su dvojica iz skupine atentatora pravomoćno osuđena, no nije želio otkriti kolika im je kazna dosuđena.

Prvostupanjskom presudom zagrebačkoga Županijskog suda u studenome 2010. Luka Matanić i Mafalani dobili su po 16 godina zatvora. Oni će nakon odluke Vrhovnoga suda ići na izdržavanje kazne.

U slučaju organizatora skupine atentatora Roberta Matanića te Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića od Županijskoga suda zatraženo je da donese odluku o produljenju pritvora u kojemu su od kraja listopada 2008.

Od glasnogovornika Županijskoga suda Krešimira Devčića doznaje se da će izvanraspravno vijeće o tome odlučivati sutra.

Robert Matanić nepravomoćno je osuđen na 33 godine zatvora, a Željko Milovanović, koji je kao izravni počinitelj optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, u odsutnosti je osuđen na 40 godina zatvora. Gudurić je dobio 30-godišnju kaznu jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ako eksploziv zataji. Đurović je osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbe da je bio veza ubojica sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura.

Neki mediji objavili su u ožujku ove godine da je Vrhovni sud šesteročlanoj skupini smanjio kaznu s ukupno 150 godina na 148 godina, to jest da su za godinu dana smanjene kazne samo Luki Mataniću i Mafalaniju, no zasad za to nema potvrde.

Glasnogovornik Vrhovnoga suda rekao je da će se odluka tog suda znati kada bude otpremljena strankama u postupku.

U slučaju da im budu potvrđene kazne dugotrajnog zatvora, Robert Matanić, Gudurić i Milovanović, kojemu se za isti zločin sudi u Beogradu, imat će pravo na još jednu žalbu koju će u trećem stupnju također rješavati Vrhovni sud.

Inače, na suđenju nije dokazano postojanje zločinačke organizacije niti je otkriven krajnji naručitelj ili motiv zločina koji, kako je rekla sutkinja, ima potpis organiziranoga kriminala. Nije prihvaćena ni USKOK-ova tvrdnja da je Pukanić ubijen kako bi ga se spriječilo da piše o poslovima kriminalnih skupina povezanih s duhanskom mafijom.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

registracija
25/4/12

pro1x2, 26.04.12. 19:22

pro1x2tips.weebly.com ---> 8 dana zaredom win !!!!

---> najbolji tipser prolaznost veća od 80%


--->svaki dan i free tip

--->pretplata samo samo 100kn

--->prestani gubiti na kladionici i slušaj prijedloge od trojice najboljih tipsera

---> detaljne analize,info utakmice

---> Sretno


registracija
28/1/12

Bvalen16, 29.04.12. 10:27

Kako je "divno" vidjeti da se kriminalci Srbi,Hrvati i Albanci dobro slažu dok stoka ratuje prvo u ratu a sad preko foruma


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika