03.05.2012. / 13:15

Autor: Hina

Jovanović:

Ja nisam ministar nogometa na rubu znanosti

U svojem očitovanju Vlada je odbila HDZ-ov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Jovanoviću, navodeći kako on nikada nije najavio da će se alternativni predmet vjeronauku uvesti ove ili iduće školske godine, pa je bespredmetna tvrdnja kako u Državnom proračunu za 2012. godinu nema financijske osnove za novi nastavni predmet koji bi bio alternativa vjeronauku

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako mu je drago što će mu se tijekom saborske rasprave o HDZ-ovu prijedlogu da mu se izglasa nepovjerenje pružiti prilika da pokaže kako nije "ministar nogometa na rubu znanosti".

Najiskrenije, ja sam zadovoljan što ćemo danas imati tu raspravu u Saboru, jer će mi se napokon pružiti prilika da pokažem što je sve radilo moje ministarstvo i da nisam "ministar nogometa na rubu znanosti", izjavio je Jovanović novinarima uoči sjednice Vlade.

U svojem očitovanju Vlada je odbila HDZ-ov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Jovanoviću, navodeći kako on nikada nije najavio da će se alternativni predmet vjeronauku uvesti ove ili iduće školske godine, pa je bespredmetna tvrdnja kako u Državnom proračunu za 2012. godinu nema financijske osnove za novi nastavni predmet koji bi bio alternativa vjeronauku.

Jovanović se, na novinarski upit, osvrnuo i na rezultate međunarodnog istraživanja po kojemu su hrvatska djeca u samom europskom vrhu po nezadovoljstvu školom.

Istraživanje je vrlo zanimljivo i bitno za moje ministarstvo jer mi želimo promijeniti školu, tako da promijenimo što se uči i kako se uči, da škola bude zanimljivija i da iz nje djeca izlaze sa znanjem za život, a ne sa znanjem za ocjenu, rekao je Jovanović .

Istraživanje je, dodao je, zanimljivo i po tome što pokazuje "da nam djeca puno puše i da su jako debela".

To je još jedan dokaz da su neophodne promjene školskih sadržaja, u koje treba uvesti zdravstveni odgoj. Time će se omogućiti da djeca ne budu debela i ne obole od srčanih bolesti, te da žive zdravije, poručio je Jovanović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika