04.05.2012. / 12:04

Autor: Hina

Sarkozy nedovoljno smanjuje razliku uoči drugog kruga

Dva ispitivanja javnog mišljenja objavljena u petak pokazala su da je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon televizijske debate u srijedu smanjio razliku u odnosu na socijalista Francoisa Hollandea uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju, ali nedovoljno za ugrožavanje njegove pobjede.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyDva ispitivanja javnog mišljenja objavljena u petak pokazala su da je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon televizijske debate u srijedu smanjio razliku u odnosu na socijalista Francoisa Hollandea uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju, ali nedovoljno za ugrožavanje njegove pobjede.

Anketa koju je provela agencija BVA pokazuje da će Hollande dobiti 52,5 posto glasova u drugom krugu u nedjelju, a Sarkozy 47,5 posto. Po tom ispitivanju Sarkozy je razliku smanjio za dva posto.

Druga anketa, agencije TNS-Sofres, daje Hollandeu 53,5 posto, a Sarkozyju 46,5. Tu je razlika smanjena za postotak i pol.

S ove dvije, u Francuskoj su objavljene ukupno četiri ankete nakon televizijske debate i sve su pokazale da aktualni predsjednik smanjuje zaostatak, ali nedovoljno kako bi ugrozio Hollandeovu prednost koja u prosjeku iznosi šest posto.

Još jedan udarac šansama za reizbor aktualnim predsjedniku Nicolasu Sarkozyju zadao je u četvrtak čelnik glavne francuske centrističke stranke Francois Bayrou objavivši da će glas u drugom krugu predsjedničkih izbora dati socijalističkom kandidatu Hollandeu.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika