07.05.2012. / 13:49

Autor: Hina

Počinje suđenje Tomislavu Horvatinčiću

Na Općinskom sudu u Šibeniku sutra počinje suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom da je 16. kolovoza prošle godine pored otočića Maslinovik, u primoštenskom akvatoriju, svojom motornom jahtom "Santa Maria" usmrtio bračni par iz Italije.

Tomislav HorvatinčićTomislav HorvatinčićNa Općinskom sudu u Šibeniku sutra počinje suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom da je 16. kolovoza prošle godine pored otočića Maslinovik, u primoštenskom akvatoriju, svojom motornom jahtom "Santa Maria" usmrtio bračni par iz Italije.

U optužnici koju je podignulo Državno odvjetništvo stoji kako je poduzetnik, vozeći prebrzo i preblizu obali, te ne obraćajući pažnju na okolni pomorski promet, pramcem svoga glisera naletio na lijevi krmeni dio trupa jedrilice na kojoj su se nalazili Talijani.

Horvatinčićev je gliser, navodi se u optužnici, prešao preko čitave dužine jedrilice i na mjestu usmrtio talijanski bračni par.

Tomislav Horvatinčić je u istrazi tvrdio kako je zakazao autopilot koji je u trenutku sudara navodno bio uključen.

Sutra bi se poduzetnik pred Općinskim sudom trebao očitovati o krivnji, a sud bi trebao odlučiti hoće li suđenje biti otvoreno za javnost.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika