08.05.2012. / 13:40

Autor: Hina

'Nisam kriv!'

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić optužen da je 16. kolovoza prošle godine u primoštenskom akvatoriju, pored otočića Maslinovik, svojim gliserom naletio na jedrilicu i na mjestu ubio talijanski bračni par koji se nalazio na jedrilici izjavio je danas na pripremnom ročištu na Općinskom sudu u Šibeniku kako se ne osjeća krivim, a djeci poginulih izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Tomislav Horvatinčić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)Tomislav Horvatinčić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić optužen da je 16. kolovoza prošle godine u primoštenskom akvatoriju, pored otočića Maslinovik, svojim gliserom naletio na jedrilicu i na mjestu ubio talijanski bračni par koji se nalazio na jedrilici izjavio je danas na pripremnom ročištu na Općinskom sudu u Šibeniku kako se ne osjeća krivim, a djeci poginulih izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Državna odvjetnica Irena Senečić potom je pročitala optužnicu te ponovila kako se zagrebački poduzetnik tereti da je 16. kolovoza 2011. u primoštenskom akvatoriju sa svojom motornom jahtom 'Santa Maria' naletio na jedrilicu 'Santa Pazienza', te talijanskom bračnom paru Marineldi Pettel (61) i Francescu Salpietru (63) iz Padove, tom prigodom zadao strašne tjelesne ozljede od posljedica kojih su na mjestu umrli.

Državna odvjetnica Senečić na pripremnom ročištu navela je i ozljede koje su zadobili Talijani u toj pomorskoj nesreći, a među ostalim, konstatirana im je potpuna amputacija gornjih ekstremiteta, puknuće lubanje i moždano krvarenje.

Prema optužnici, Horvatinčić je glisirao prevelikom brzinom preblizu obali, nije vodio računa o okolnom prometu, prekršivši tako odredbe Pomorskog zakonika i Pravila o izbjegavanju sudara na moru.

U optužnici se dalje navodi kako je Horvatinčić pramcem svoga glisera naletio na lijevi krmeni dio trupa 12-metarske jedrilice na kojoj su se nalazili Talijani. Njegov gliser prošao je čitavom dužinom jedrilice, te na mjestu usmrtio talijanske nautičare.

Sutkinja u postupku Maja Šupe odredila je termine ročišta, a prema njezinom prijedlogu, na svakom ročištu svjedočit će pet svjedoka.

Pred sudom će 28. svibnja svoj iskaz dati Anica Đerđa koja se u trenutku nesreće nalazila s Horvatinčićem u gliseru.

Sljedeća ročišta održat će se 18. lipnja, 2. srpnja, 29. kolovoza, 4. rujna te 4. prosinca, kada bi trebao svjedočiti 45-godišnji njemački državljanin Klaus Fuchs koji je prvi stigao na mjesto tragedije.

.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 08.05.12. 13:52

U pravu je nas Tomo! On nije niti moze biti krivac. PRIZNAJEM: Krivac sam ja - Ivis, a nikako bijedni Tomica bez jaja!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.05.12. 16:10

Kriv je gliser.S njim na doživotnu.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 08.05.12. 18:05

Kakav je to čovjek
ako je uopće čovjek
da može izjaviti :
NISAM KRIV.
Luđačkom vožnjom ne gledajući ispred glisera hladnokrvno je usmrtio je dvoje ljudi!
I misli da nije kriv !!!!
Ne bih se iznenadio
ako će njegovi dobro plaćeni odvjetnici
pokušati
tvrditi kako su Horvatinčićeve žrtve
zapravo
počinile samoubojstvo vozeći namjerno ispred njegovog glisera.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika