11.05.2012. / 16:47

Autor: Hina

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u njemu našli žive bakterije.

Znanstvenici će pokušati rekreirati 170 godina staro pivoZnanstvenici će pokušati rekreirati 170 godina staro pivoAko biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u njemu našli žive bakterije.

U brodu otkrivenom 2010., za koji se vjeruje da je potonuo četrdesetih godina 19. stoljeća, pronađen je i najstariji šampanjac koji se još može piti. Šampanjac je već prodan na dražbi.

Znanstvenici su analizirali dvije boce piva i priznali su da ono "nije prošlo na ispitu vremena", ali zadržalo je blijedozlatnu boju. Vjeruju da je izvorno sadržavalo ružu, badem i klinčić.

"Na temelju kemijske analize tog piva i uz pomoć vrhunskog pivara bilo bi moguće proizvesti pivo poput toga", kaže Annika Wilhelmson iz finskog istraživačkog centra VTT-a.

Olupina je pronađena u blizini Alandskog otočja, autonomne finske pokrajine.

Vezane vijesti

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Naoružani napadač otvorio je vatru s krova zgrade u središtu finskog grada Hyvinkaae u subotu rano ujutro i pritom ubio jednu osamnaestogodišnjakinju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika