24.05.2012. / 15:59

Autor: Nacional.hr

Mulaomerović i Rimac završili igračku karijeru

Rimac osvaja naslov turskog prvaka u obje sezone provedene u toj zemlji

Damir Mulaomerović Damir Mulaomerović Košarkaši Damir Mulaomerović i Slaven Rimac, braniči i bivših hrvatski reprezentativci više neće aktivno i profesionalno igrati košarku, piše Sport.net.

Mulaomerović je u Cibonu stigao 1994. godine nakon izbijanja rata u Bosni i Hercegovini, okitio se naslovom europskog klupskog prvaka, najboljeg strijelca grčke lige, igrao je više sezona u Euroligi, bio je najbolji juniorski igrač bivše Jugoslavije, htjele su ga najveće europske momčadi i tako dalje.

Kao mladi Cibonin igrač prebačen je u Donu gdje se kalio zajedno s Gordanom Giričekom, no vrlo brzo vraćen je u Cibonu. Kao rođeni Tuzlanin, bila mu je želja zaigrati za reprezentaciju BiH, no vrh Hrvatskog košarkaškog saveza ponudio mu je nastup za našu reprezentaciju.

Dok je Mulaomerović dolazio u Zagreb, Slaven Rimac je već počeo prikupljati minutažu u Ciboni. Godine 1992. priključio se prvoj momčadi nakon sjajnih igara na juniorskom prvenstvu Hrvatske, počeo se dokazivati kako je sjajan napadač. U vrijeme povratka Mulaomerovića iz Done, Rimac je već bio važan Cibonin igrač i ubrzo je primljen u reprezentaciju. Obojica su bili u sastavu hrvatske reprezentacije pod Petrom Skansijem na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Rimac je odradio je još samo jedno veliko natjecanje s reprezentacijom i to Eurobasket sljedeće godine.

Iz Cibone obojica odlaze 1998. godine, Mulaomerović se odlučio za bolonjski Fortitudo dok je Rimac otišao u turski Tofas na poziv Jasmina Repeše. Rimac osvaja naslov turskog prvaka u obje sezone provedene u toj zemlji. Nakon Tofasa slijede dvije sezone u Joventutu i milanskoj Olimpiji te povratak u Cibonu 2002. godine.

Mulaomerović je gotovo deset godina proveo diljem Europe. Najbolje predstave pružao je u Grčkoj nastupajući za PAOK i Panellinios. S Panathinaikosom je uzeo naslov prvaka Europe, a nastupao je i za najvećeg suparnika Olympiakos. Igrao je I za madridski Real, Efes Pilsen i Snaider, 2007. godine se vratio u Cibonu. Na kraju sezone se vratio u Grčku u redove PAOK-a nakon čega je potpisao za Zagreb u kojem je i završio karijeru.

Rimac je u Cedevitu stigao kad i Mulaomerović u Cibonu, 2007. godine. Obojica su proveli jednu sezonu u Hrvatskoj i ponovo krenuli u inozemstvo, Mula u Grčku, a Riki u francuski Pau Orthez gdje će završiti karijeru.

Odlazak Rimca u Grčku u redove Makedonikosa, Real, AEK i Azovmaš popunjavaju vrijeme prije povratka u Hrvatsku u redove Cedevite.

Rimac je karijeru tiho završio u KK Zagrebu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika