25.05.2012. / 11:33

Autor: Hina

Vrsta baršunastog pauka nazvana po Louu Reedu

Novi rod pauka nazvan je "loureedia " zbog činjenice da taj baršunasti pauk živi pod zemljom, a Lou Reed je predvodio legendarni rock-bend Velvet Underground (Baršunasto podzemlje), objavio je internetski portal Sci-news.com

ArhivaArhivaNedavno otkrivenu novu vrstu baršunastog pauka znanstvenici su nazvali po američkom rock glazbeniku Louu Reedu koji se tako pridružio kolegama rock-zvijezdama Franku Zappi i Neilu Youngu po kojima su već nazvane dvije novootkrivene vrste pauka.

Novi rod pauka nazvan je "loureedia " zbog činjenice da taj baršunasti pauk živi pod zemljom, a Lou Reed je predvodio legendarni rock-bend Velvet Underground (Baršunasto podzemlje), objavio je internetski portal Sci-news.com.

Ime "loureedia" izabrala je međunarodna skupina biologa i predstavnika znanstvneih institucija iz SAD-a, Mađarske, Danske, Nizozemske, Češke i Irana.

Biolozi kažu da su karakteristie baršunastog pauka da je "taman i sjajan" baš kao što glazbeni kritičari opisuju grupu Velvet Underground. Uz to vrlo rijetko se susreće, što asocira na vrlo rijetke intervjue i susrete Loua Reeda s novinarima.

Prebivalište baršunastog pauka je u Africi, Aziji, Europi te Brazilu, a znanstvenici ga opisuju kao enigmatičnu i lijepu vrstu pauka s prekrasnim kombinacijama crne, bijele i crvene boje.

Druge dvije vrste pauka već su ranije nazvane po rock glazbenicima.

Po slavnom kanadskom pjevaču, gitaristi i kantautoru Neilu Youngu nazvan je pauk "Myrmekiaphila neilyoungi". Ime mu je dao istraživač koji je otkrio tu vrstu trapdoor pauka, jer je veliki obožavatelj Youngove glazbe.

Pauk "Pachygnatha zappa" ime je dobio po specifičnim šarama u obliku brkova nalik onima legendarnog Franka Zappe, osebujnog američkog glazbenika preminulog 1993. godine.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika