27.05.2012. / 18:19

Autor: Hina

Progomet

Kosor je trebala dati mandat na raspolaganje

Novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet ustvrdio je danas da je bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor nakon izgubljenih parlamentarnih izbora trebala odmah dati mandat na raspolaganje i da bi to bilo primjereno političko ponašanje.

Drago Prgomet (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)Drago Prgomet (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)Novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet ustvrdio je danas da je bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor nakon izgubljenih parlamentarnih izbora trebala odmah dati mandat na raspolaganje i da bi to bilo primjereno političko ponašanje.

Upitan očekuje li da će Kosor ostati na dužnosti potpredsjednice Hrvatskog sabora, Prgomet je odgovorio da su demokratski standardi jasni i kako bi svakako trebala ponuditi mandat na raspolaganje, ali i da to ne znači da će bit smijenjena.

Smatra da u HDZ-u neće biti tabora pobjednika i poraženih i vjeruje da će biti pronađena najbolja rješenja, uz poštivanje demokratskih standarda te da će predsjednik stranke Tomislav Karamarko voditi stanku kao to članstvo i očekuje, ali i da u Predsjedništvu neće nužno uvijek biti unisonog razmišljanja.

"Ne mislim misliti isto što i predsjednik stranke, treba imati stav i pravo ga iznijeti, no utvrđene stavove treba poštovati i oni obvezuju", rekao je Prgomet, gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije.

Dodao je kako je loše što su neki HDZ-ovi dužnosnici tvrdili da ništa nisu čuli, znali, vidjeli ili rekli. Osudio je postupak napuštanja stranke i vlade bivšeg predsjednika i premijera Ive Sanadera i smatra da javnosti i stranci još duguje objašnjenje zašto je to učinio. Prgomet mu ne bi dopustio povratak u stranku.

Upitan o uzrocima HDZ-ovog poraza na parlamentarnim izborima Prgomet drži da je to, između ostalog, rezultat neriješenih gospodarskih problema, prekasno započete borbe protiv kriminala i korupcije koji su većih razmjera no što se mislilo, uništena proizvodnja i izvoz, nepravilnosti u pretvorbi i privatizaciji.

Na upit bi li se građanima trebao ispričati za to, Prgomet smatra kako bi to trebali učiniti predsjednik stranke ili Predsjedništvo dodavši da treba pričekati da se dovrše sudski procesi. Osobno je spreman se ispričati svima kojima je nanesena šteta odlukama i postupcima HDZ-ove vlade.

Također je rekao da će stranka postupiti prema sudskom pravorijeku.

Prgomet drži da nove unutarstranačke izbore ne bi trebalo raspisivati prije održavanja lokalnih izbora koji će uslijediti za godinu dana.

Prgomet je ocijenio da je potreban konsenzus vladajućih i oporbe o strateškim pitanjiima i nacionalnim interesima i da je HDZ na to spreman.

U vezi s istupom novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad u koju se Hrvati ne trebaju vraćati, Prgomet je rekao kako to nije dobro za izgradnju dobrosusjedskih odnosa dviju država.

Na pitanje bi li zabranio održavanje proslava rođendana Josipa Broza TIta u Kumrovcu Prgomet je rekao da je protiv zabrana, ali i totalitaitarnih ideologija.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 27.05.12. 20:49

A što je sa Lesarom. Pa ni on nije pobjedio. Važno je sudjelovati. Jer koliko vidimo, udara se u isti bubanj. Nije uopće bitno tko je na vlasti. reforma.forumhr.com


registracija
25/6/10

vidra, 28.05.12. 08:29

Puna mi je kapa tih Bosanaca,koji vladaju i prodaju mudrost u Našoj Lijepoj. Svi na dobrim funkcijama.


registracija
6/4/12

elem, 28.05.12. 09:09

A što ćeš vidra, kada mi uvijek moramo *stručnjake* uvoziti. Dođu u ZG, završe fakultet i ostaju ovdje. Tu čekaju posao jer bože dragi, pa neće se valjda oni micati odavde, neka to rođeni ovdje idu trbuhom za kruhom. I oni su u ZG došli *trbuhom za kruhom* i njihovo je ipak veće pravo ostati ovdje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika