31.05.2012. / 10:57

Autor: Hina

Nikolića ne zanimaju "hajke" u Hrvatskoj

U hrvatskoj javnosti i među političkim čelnicima posljednjih dana na brojne je negativne reakcije naišao intervju kojega je između dva kruga predsjedničkih izbora Tomislav Nikolić dao za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u kojemu je, među ostalim, rekao da je projekt tzv. "velike Srbije" njegov "na žalost neostvareni san", ali da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske, te da se Hrvati nemaju zašto vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad"

ArhivaArhivaIzabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak za beogradske ''Večernje novosti'' da želi dobre odnose s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i rekao da ga ne interesiraju hajke koje se protiv njega vode u Hrvatskoj.

Nikolić je, upitan kako komentira ''to što su Hrvati inicirali da se o njegovoj pobjedi priča i na summitu NATO u Chicagu?" i što je hrvatski predsjednik Josipović odmah ušao s njim u "klinč", za taj dnevnik kazao "kako želi dobre odnose u regiji" te da ga ne interesiraju ''hajke'' koje "protiv njega netko vodi "zbog unutarnjih prilika''.

''S predsjednikom Josipovićem želim dobre odnose, a uvjeren sam da ćemo obojica pronaći najbolju mjeru zaštite interesa srpskog i hrvatskog naroda u obje države'', ustvrdio je Nikolić.

Nikolić je u utorak najavio kako će na svečanu predsjedničku inauguraciju, najavljenu za 11. lipnja, pozvati i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, te je istaknuo kako nikada neće učiniti ništa što bi pokvarilo odnose između dviju država i dvaju naroda.

Josipović je u srijedu u Bruxellesu ponovio kako nije dobio poziv za Nikolićevu inauguraciju te da se takvi pozivi ne upućuju preko medija.

Hrvatski predsjednik je rekao da će se s Nikolićem moći surađivati ako pokaže da dijeli načela za zajedničku europsku budućnost. "Svaka zemlja ima svoj ritam, koji ovisi o ispunjavanju uvjeta i predanosti ciljevima. Ja svim našim susjedima, pa i Srbiji, želim da što prije ispuni kriterije. Naravno da u cijelom tom kontekstu moramo voditi računa da bude vrlo jasno da dijelimo zajedničku europsku budućnost i siguran sam - kada bude jasno da je gospodin Nikolić na tom tragu, onda neće biti zapreka za suradnju, ali to treba pokazati i dokazati", rekao je Josipović.

U hrvatskoj javnosti i među političkim čelnicima posljednjih dana na brojne je negativne reakcije naišao intervju kojega je između dva kruga predsjedničkih izbora Tomislav Nikolić dao za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u kojemu je, među ostalim, rekao da je projekt tzv. "velike Srbije" njegov "na žalost neostvareni san", ali da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske, te da se Hrvati nemaju zašto vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 31.05.12. 13:12

NIKOLIC je ratni zlocinac i bice uhapsen --


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika