02.06.2012. / 12:54

Autor: Hina

Big Ben mogao bi biti preimenovan u Elizabetin toranj

Čuveni toranj sa satom na britanskom parlamentu, Big Ben, mogao bi se uskoro preimenovati u "Elizabetin toranj" povodom jubileja kraljice Elizabete, tvrdi u subotu Daily Mail.

Big Ben mogao bi dobiti novo imeBig Ben mogao bi dobiti novo imeČuveni toranj sa satom na britanskom parlamentu, Big Ben, mogao bi se uskoro preimenovati u "Elizabetin toranj" povodom jubileja kraljice Elizabete, tvrdi u subotu Daily Mail.

Tri stotine trideset i jedan član britanskog parlamenta, među kojima premijer David Cameron, potpisao je peticiju za odavanje te počasti kraljici Elizabeti povodom obilježavanja 60. obljetnice njezina uspona na prijestolje, ističe dnevnik.

Službeno se toranj visok 96 metara zove "Clock Tower", ali je poznatiji pod imenom Big Ben prema velikom zvonu koje otkucava vrijeme u središtu Londona.

Parlament bi o tom pitanju trebao raspravljati krajem lipnja i vjerojatno odobriti novo ime Big Bena, piše Daily Mail.

To priznanje podsjeća na ono odano kraljici Viktoriji, prvoj britanskoj vladarici koja je proslavila 60 godina vladavine 1897., nakon čega je četvrtast toranj na drugom kraju parlamenta preimenovan u Viktorijin toranj.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika