21.06.2012. / 12:56

Autor: Hina

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog tržišta na kojem se krijumčari.

Urugvaj želi proizvoditi državnu marihuanuUrugvaj želi proizvoditi državnu marihuanuUrugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog tržišta na kojem se krijumčari.

Ljevičarska vlada predsjednika Josea Mujice uskoro će poslati taj prijedlog zakona u Kongres u sklopu paketa mjera za borbu protiv kriminala.

Zakon predviđa da samo država može prodavati marihuanu odraslim osobama koje se nalaze u evidenciji, dok uzgoj za vlastite potrebe pojedinca nije dopušten.

Ministar obrane Eleuterio Fernandez Huidobro je rekao da je ovo dio plana kojim će se smanjiti profit dilera droge i spriječiti korisnike da dođu do težih droga.

"Namjera nam je boriti se protiv dvije stvari - jedna je uživanje droge, a druga krijumčarenje droge. Smatramo da zabrana pojedinih droga društvu šteti više od samih tih droga", rekao je ministar.

Uživanje marihuane u Urugvaju je već zakonski dopušteno, a ta zemlja namjerava predložiti da se prodaja te droge legalizira u cijelom svijetu jer može odvratiti uživatelje od korištenja jačih droga.

Po službenim procjenama, na ilegalnom tržištu marihuanom u Urugvaju godišnje se obrne 75 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Britanski premijer zaboravio kćer u pubu

Britanski premijer zaboravio kćer u pubu

Britanski premijer David Cameron zaboravio je svoju stariju kćer od osam godina u pubu gdje je ručao s obitelji, priznao je Downing Street u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika