08.06.2012. / 18:37

Autor: Hina

Umjesto prosvjeda, 'šetnja' Rivom

Vodstvo splitskog Građanskog stožera za obranu Rive danas je pozvalo građane da za vrijeme sutrašnjeg Split Pridea izađu na Rivu u mirnu šetnju, a ne na prosvjed, jer od splitske policijske uprave nije stiglo odobrenje za održavanje javnog skupa kojeg je tražio taj stožer.

Splitska Riva biti će glavno mjesto okupljanja sutraSplitska Riva biti će glavno mjesto okupljanja sutraVodstvo splitskog Građanskog stožera za obranu Rive danas je pozvalo građane da za vrijeme sutrašnjeg Split Pridea izađu na Rivu u mirnu šetnju, a ne na prosvjed, jer od splitske policijske uprave nije stiglo odobrenje za održavanje javnog skupa kojeg je tražio taj stožer.

Koordinator stožera Stjepan Lozo je rekao da su članovi stožera pojedinačno odlučili da će sutra ići šetati na Rivu. Bez policijske dozvole za odražavanje njihova skupa, nemaju pravo pozivati Splićane jer bi ih time “izložili kaznenom gonjenju”. No svatko ima pravo na pojedinačni svojevoljni dolazak ili na šetnju Rivom kao što će to učiniti članovi Stožera, rekao je Lozo.

Policijska uprava je ranije izvjestila kako prijava za javni skup Građanskog stožera nije bila pravovremeno podnesena, a osim toga ne može im se odobriti javni skup na Rivi, jer je na Rivi već ranije odobren Split pride.

Lozo je danas rekao kako je MUP-u podnesen prigovor na takvo rješenje splitske PU jer, po njemu, Stožer je skup na raskrižju Marmontove ulice i Rive prijavio u zakonski predviđenom roku.

Po Lozinim riječima, Stožer nema ništa protiv homoseksualaca, jer ih oni niti ne zanimaju, ali opasnim smatra postupak ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji je odredio da se parada održi na Rivi, a ne na Prokurativama kako je to odlučio Grad Split. Po Lozinim riječima ne može ministar mijenjati odluku Grada te s tim u vezi, po njemu, Ostojić krši i Europsku povelju o lokalnoj samoupravi.

“Za koga radi Ostojić. Vlada li ovdje Foreign Office ili zakoni RH?”, upitao je Lozo, dodavši kako su “okupatori koji imaju kvislinge u Splitu uvijek lomili kičmu na tom gradu”. Lozo je uvjeren da ubuduće neće biti gay parade u Splitu, jer će se "iduće godine o tomu održati referendum”. Izvjestio je kako je Građanska incijativa iz Splita dostavila ministru poduzetništva i obrta Gordanu Marasu predstavku 26 splitskih poduzetnika i obrtnika koji se žale zbog mogućih financijskih gubitaka zbog sigurnosnog blokiranja dijela grada kojim će prolaziti Split pride povorka.

Vezane vijesti

Uspjeh Split Gay Pridea 2012.

Uspjeh Split Gay Pridea 2012.

Ponedjeljak, 4. lipnja Ovaj je tjedan u Splitu započeo slično kao i prethodni. Hoće li biti gay parade i hoće li građani Splita uspjeti obraniti… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 19:14

Splitski huncuti.
Ako se nastave dišpetavat još će pozvat i 4.gardijsku.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 19:17

Splitski huncuti lipo ote svi na Marjan brati cviće ženama a infatilna parada će doć i proć.
Sutra je novi dan.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 19:27

ops.... infantilna parada


registracija
3/3/11

bljesak4, 08.06.12. 22:59

kako su “okupatori koji imaju kvislinge u Splitu uvijek lomili kičmu na tom gradu”.

Lozo je uvjeren da ubuduće
neće biti gay parade u Splitu,
jer će se "iduće godine
o tomu održati referendum”.
-------------------------------------------------------------------
Bravo ;Lozo !
Djjelimo isto uvjerenje !


registracija
1/3/11

Laudate, 09.06.12. 07:24

Nadam se i želim da ova neukusna i infantilna parada danas završi bez izgreda.

Ako smijem skromno primjetiti došlo je do stanovite promjene vizure na cijelu stvar.

LGBT udruge očito pod patronatom mentora izvana nastupali su vrlo bahato kontra većinske volje sugrađana od kojih očekuju razumijevanje, a sami ga ne pokazuju.
Nastupaju s pravnim timom koji ima spremne tužbe i samo čekaju čije će ime upisati. Mediji su im gotovo besplatni javni servis za njihov naum.

U toj bahatosti čak optužuju vladu. Nije im dovoljno što će pet ministara šetat nego bi po njima trebali držati i govore i sada se ljute, optužuju vladu za licemjerstvo.

Ovakvo ponašanje s jedne strane sve više se prepoznaje kao bahatost kojoj nije za cilj doći u priliku javno izreći stav, jer tada bi bilo svjedno dali je 100 m lijevo ili desno na rivi, cilj je stvoriti konflikt u kojem će se dovesti u poziciju žrtve a zatim tražiti više nego što bi dobili u redovnoj proceduri.
Vrlo ružno od nekoga tko traži toleranciju od drugih.

Nasuprot toga pozitivno je da u društvu počinje iako vrlo nespretno progovaranje o ovome problemu ali ne samo na način optužbi članova ovih udruga za fašizam svih onih koji ne dijele njihova uvjerenja.
Interesantno je kako isti ti takav vlastiti stav ne prepoznaju kao eklatantni fašizam.

Počinje razgovor o pravima pojedinca i pravima društva. I to je pozitivno.
Nadam se da se većina neće dati isprovocirati sa ovim neukusnim paradama koje banaliziraju sveti prostor intime dvije osobe koje se vole.

Želim Splićanima trijeznu glavu danas, ali i LGBT udrugama da se ohlade, budu tolerantnije i manje bahate.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 09.06.12. 10:48

Psi laju, pederikosi prolaze..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika