10.06.2012. / 11:15

Autor: Hina

EURO

Pletikosa: Želimo ostaviti trag na EP-u

Želimo ostaviti trag na ovom prvenstvu, kazao je prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa večer uoči utakmice protiv Irske na otvaranju EP-a.

Želimo ostaviti trag na ovom prvenstvu, kazao je prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa večer uoči utakmice protiv Irske na otvaranju EP-a.

Pletikosi će to biti četvrto veliko natjecanje nakon svjetskih prvenstava 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i 2006. u Njemačkoj, te posljednje europske smotre u Austriji i Švicarskoj prije četiri godine.

"Što sam stariji to su moji motivi veći. Vjerujem kako možemo napraviti velike stvari, borit ćemo se za svaki metar terena," poručio je vratar ruskog Rostova.

Pletikosa je prije četiri godine bio igrač utakmice u pobjedi protiv Austrije na otvaranju EURA. Priželjkuje li takav rasplet i ovoga puta?

"Bilo bi to sjajno, no daleko važnije od moje nagrade je pobjeda reprezentacije. Ključ je pobjedom otvoriti prvenstvo."

Prisjetio se kako je igrajući za U-18 reprezentaciju doživio težak poraz od Irske, a najbolji igrač te utakmice bio je trostruki strijelac Robbie Keane, njegov bivši suigrač iz Tottenhama.

"Dok sam igrao za Spurse, Robbie i ja smo se prisjetili te utakmice. On je iznimno opasan igrač kojem je dovoljna sekunda da učini veliku štetu suparničkoj obrani," zaključila je "jedinica" Vatrenih.

Kapetan Darijo Srna je istaknuo kako s velikim nestpljenjem iščekuje start EURA dodavši kako je ova generacija "vatrenih" spremna za velike stvari.

"Sada smo u najboljim godinama, kvalitetni smo i iskusni. No sve ćemo vidjeti sutra. Teren je jedino pravo mjerilo", kazao je branič Šahtara dodavši kako s ponosom nosi kapetansku traku oko ruke.

"To je za mene velika čast. Sretan sam što sam dobio priliku voditi ove momke," zaključio je Srna.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.06.12. 12:01

Pletikosa je odlično branio protiv Norveške.Ako tako nastavi,bit će super.No trag se može ostaviti i lošim igrama.Nije me strah nijedne repke nego problemi uvijek proiziđu od nas samih.Neki vrag uvijek preokrene situaciju u kojoj popušimo nevjerovatne razvoje događaja.Nešto u mentalnom sklopu cjelokupne ekipe zašteka.Uglavnom,danas navijamo do "kosti".Pa kako ispadne.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika