10.06.2012. / 16:47

Autor: Totalsport

Navijači Lecha napali BBB, jedan Hrvat priveden

Lokalna je policijska postaja taj incident praktički zataškala, piše isti autor, objasnivši da se radilo tek o manjem incidentu

Photo: Goran Jakus/PIXSELLPhoto: Goran Jakus/PIXSELL

U središtu Poznanja u noći sa subote na nedjelju došlo je do sukoba poljskih, irskih i hrvatskih navijača pri čemu je 14 osoba završilo u pritvoru, među njima i jedan Hrvat. Iza rešetaka je i deset Poljaka i tri Irca.

Do gužve je došlo na trgu Stary Rynek u kasnim noćnim satima kada je skupina navijača Lecha iz Poznanja napala navijače BBB-a, a u gužvi su stradali i Irci.

"Navijači Lecha cijeli su dan po gradu tražili isključivo BBB. Bilo ih je oko 50-ak na nas trideset. Tučnjava je trajala desetak minuta i bilo je razbijenih glava s obje strane," kazao je za Hinu jedan od sudionika incidenta, dok je njegov prijatelj dodao: "Stolici su letjeli na sve strane, bilo je tu i boca i čaša i dosta razbijenih glava. Napali su nas navijači Lecha koji koriste Euro kako bi se dokazivali u navijačkom svijetu, a Irci su se našli slučajno u gužvi."

Poljska policija je o cijelom događaju izvjestila tek danas pokušavši ga zataškati. O izgredu nisu znali niti hrvatski policajci koji se nalaze u Poljskoj kao pomoć svojim poljskim kolegama. Domaća policija tvrdi kako se radilo o manjem incidentu koji je trajao nekoliko minuta i sve se smirlilo nako njihove reakcije. Ovaj izgred bi ostao skriven da na internetu nije osvanuo video kojeg je snimio netko od sudionika tučnjave.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 10.06.12. 16:09

sport je velika bolest za me. zato ne gledam bilo koju utakmicu ili bilo koje takmicinje.


registracija
23/1/12

miki2, 10.06.12. 18:43

Hrvate pamte u tim predjelima još od stogodišnjeg rata, gdje smo pokazali tko smo i što smo dok smo klali za Vatikan po evropi.
Zato postoji izreka na sjeveru evrope: "Čuvao te Bog, glada, kuge, rata i Hrvata"


registracija
29/11/09

Ivis, 11.06.12. 10:23

Miki more! Vrati bre traktorce! Moj susjed Mate ceka na Tvoju gestu! Vrati mu traktor,aposlije mozes se glupirati na ovoj strani!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika