12.06.2012. / 13:44

Autor: Hina

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a

Dvije baklje su zapaljene na tribini na kojoj su bili hrvatski navijači kada je hrvatski napadač Mario Mandžukić zabio prvi gol u trećoj minuti, a još četiri nakon pogotka Nikice Jelavića u 43. minuti

Photo: Goran Stanzl/PIXSELLPhoto: Goran Stanzl/PIXSELLUEFA je u utorak pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza jer su njeni navijači na utakmici protiv Irske u nedjelju palili baklje i bacali predmete na teren.

UEFA je dodala da će njeno disciplinsko tijelo ispitati slučaj u petak, a Hrvatski nogometni savez bi zbog toga mogao dobiti novčanu kaznu prema postojećem pravilniku UEFA-e.

Dvije baklje su zapaljene na tribini na kojoj su bili hrvatski navijači kada je hrvatski napadač Mario Mandžukić zabio prvi gol u trećoj minuti, a još četiri nakon pogotka Nikice Jelavića u 43. minuti. Također je zapaljena još jedna baklja nakon trećeg pogotka za Hrvatsku, postignutog u 48. minuti.

UEFA je pokrenula i disciplinski postupak protiv Njemačke jer su njeni navijači bacali različite predmete na teren.

Pokrenut je disciplinski postupak i protiv Portugalskog nogometnog saveza jer su portugalski igrači kasnili u izlasku na teren na početku drugog poluvremena na utakmici s Njemačkom.

Međutim, najteže incidente su izazvali ruski navijači koji su palili baklje, nosili nacionalističke zastave i izazivali tučnjavu.

UEFA istražuje i navodno rasističko navijanje na utakmicama između Španjolske i Italije te Rusije i Češke.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 12.06.12. 15:15

Nekad smo bili uzorni navijači a danas užas. Kad se sjetim '96 i '98. Nije bilo boljih navijača. Ovo danas je poptuna preslika stanja u domovini.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika