Objavljeno u Nacionalu br. 354, 2002-08-28

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Prvi Bushov intervju - O trčanju

George BushGeorge BushPrvi put otkad je u Bijeloj kući američki predsjednik George W. Bush dao je intervju, ali ne o politici, nego o – trčanju. Dao je veliki intervjuu američkom magazinu Running, koji je namijenjen ljubiteljima trčanja i joggingu, a donosi stručne napise o trčanju te ga popularizira i kroz razgovore s ljudima koji se bave trčanjem. Magazin je otkrio razne detalje o Bushovim navikama u joggingu, na primjer to da on svakog dana – osim nedjeljom – nastoji pretrčati deset kilometara, i to za manje od 21 minutu, što mu uglavnom uspijeva. Bush je u intervjuu ispričao kako je trčao cijelog života, ali je trčanje za njega postala izuzetno važno kada je na svoj 40. rođendan odlučio da prestane piti i pušiti. Bush je do tada bio poznat po prekomjernom konzumiranju alkohola, ali – kako sam kaže – tada se jače posvetio trčanju, te mu je to znatno pomoglo da zaboravi na alkohol.

Bush je otkrio da je nakon terorističkog napada 11. rujna prošle godine počeo trčati još intenzivnije: “I do tada sam zajedno sa svojim pratiteljima trčao vrlo brzo, ali taj događaj dao mi je još jači poticaj za brzo trčanje” – otkrio je Bush, kojeg su urednici magazina pohvalili za njegov trkački entuzijazam, ali su imali nekih primjedbi na njegov stil: dobro drži gornji dio tijela, ali ne sasvim pravilno kukove, jer bi, da ih malo isturi, postizao još i bolje rezultate.

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika