Objavljeno u Nacionalu br. 384, 2003-03-26

Autor: Nacionalova redakcija

GOSPODARSTVO

RH nema veće poslovne interese u Iraku

RH nema veće poslovne interese u Iraku
RH nema veće poslovne interese u Iraku Premda su pojedini analitičari špekulirali kako je rezolutno ponašanje hrvatskih vlasti o ratu u Iraku dobrim dijelom motivirano gospodarskim interesima, dokumenti koje posjeduje redakcija Nacionala pokazuje da nije tako. Službeni dokumenti Hrvatske gospodarske komore pokazuju da je robna razmjena Hrvatske i Iraka posljednjih 12 godina (1990.-2002.) iznosila samo 117.626.000 američkih dolara. Hrvatska je – kao i s mnogim drugim zemljama – i s Irakom ostvarila golem trgovinski deficit. U 12 godina izvezeno je u Irak robe vrijedne 12.460 milijuna dolara, a uvezeno malo više od 100 milijuna, pa hrvatski manjak s režimom Saddama Husseina iznosi 92.706.000 dolara.
Posljednjih godina samo su Končar, Ingra, Ina i Đuro Đaković održavale poslovne veze s Irakom, a o kolikim je poslovima riječ, svjedoči podatak da su tijekom 2002. sve četiri zajedno ostvarile ukupni promet od 4,3 milijuna dolara. To je približno 0,1 posto cjelokupnog prošlogodišnjeg izvoza.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika