Objavljeno u Nacionalu br. 498, 2005-05-31

Autor: Gazeta

Nagrada Nacionalovu novinaru

 Nacionalov dossier o šećernoj bolesti koji je objavio naš novinar Dragan Đurić plasirao se na međunarodno natjecanje koje već treću godinu za redom raspisuje danska tvrtka Novo Nordisk, vodeći proizvođač inzulina u svijetu. Predviđena nagrada za Media Prize 2005 u iznosu od 10.000 eura bit će dodijeljena potkraj kolovoza u Kopenhagenu, a na dodjelu će biti pozvani svi pobjednici nacionalnih natječaja uključujući i našeg novinara.

  Dragan Đurić dobio je nacionalnu nagradu u Hrvatskoj u iznosu od 10.000 kuna za širi prikaz najnovijih metoda u borbi protiv šećerne bolesti koja u svijetu dobiva epidemijske razmjere. Dossier je objavljen potkraj ožujka ove godine u 488. broju Nacionala s naslovom "Bezbolna operacija liječi šećernu bolest", a riječ je o bezbolnom operativnom zahvatu pod lokalnom anestezijom kojim su presađene stanice za proizvodnju inzulina stručno označene kao "Langerhansovi otočići".        

Vezane vijesti

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", želio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika