25.04.2006. / 10:05

Autor: Miljenka Čogelja

SPORT

Didulica kažnjen sa 60 tisuća eura

Austrijski mediji cijeli dan su spekulirali o tome hoće li Didulica postati prvi nogometaš u povijesti austrijskog pravosuđa koji je osuđen zbog prekršaja u igri.

Joeya Didulicu hrvatskog reprezentantivca i vratara bečke Austrije, sud u Beču je u ponedjeljak kaznio novčanom kaznom od 60 tisuća eura uz tri godine uvjetno, zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda suparničkom igraču Axelu Lawareeju. Naime, Didulica je tešku tjelesnu ozlljedu belgijskom igraču Axeli Lawareeju nanio u gradskom derbiju Austrije i Rapida u svibnju 2005. godine, kad je hrvatski vratar u igri, koljenom u dvoboju za loptu skočio u lice Lawareeju, kojem su potom dijagnosticirani lakši potres mozga, ozljeda oka i napuknuta nosna kost. Austrijski mediji cijeli dan su spekulirali o tome hoće li Didulica postati prvi nogometaš u povijesti austrijskog pravosuđa koji je osuđen zbog prekršaja u igri. Didulicu, koji je prethodno odbio nagodbu Državnog odvjetništva da prizna krivnju te u dobrotvorne svrhe odigra nogometni trening s djecom, od izricanja kazne nisu uspjeli spasiti ni najbolji bečki odvjetnici, na čelu s profesorom kaznenog prava Wolfgangom Brandstetterom. U presudi mu ipak stoji da je riječ o \'nenamjernom\', a ne o \'namjernom i teškom\' nanošenju ozljeda. Belgijski napadač Lawaree novinarima je nakon suđenja rekao kako je \'sto posto uvjeren da je Didulica to učinio namjerno\', a na ruku hrvatskog nogometaša ispruženu u znak isprike, Lawrwee je samo odmahnuo i rekao \'ne ovdje i sada, Joey, vidjet ćemo se još\'.

Vezane vijesti

Reci kojim se sportom baviš i reći ću ti tko si

Reci kojim se sportom baviš i reći ću ti tko si

Thomas Frankenbach uspješan je karatist te stručnjak za ishranu i sportsku medicinu. Od 2004. na jednoj klinici za rehabilitaciju u Bad Salzschlirfu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika