23.09.2006. / 16:12

Autor: Ante Pavić

GOSPODARSTVO

Industrijska proizvodnja 4.1 posto viša nego lani

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku hrvatska industrijska proizvodnja je u prvih osam mjeseci ove godine 4.1 posto bila viša u odnosu na prošlu godinu, prenio je magazin Banka. U kolovozu je industrijska proizvodnja bila čak 9.8 posto viša nego u istom mjesecu lani. U proizvodnji hrane i pića, koja čini gotovo petinu domaće industrije, u prvih je osam mjeseci zabilježen rast proizvodnje od 6,5 posto, dok je proizvodnja u osmom mjesecu bila čak 12.9 posto viša nego godinu dana ranije. S druge strane, u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, odnosno farmaceutskoj industriji, koja čini nešto više od 8 posto domaće industrije, zabilježen je pad proizvodnje od 9.8 posto u prvih osam mjeseci te 12.5 posto samo u kolovozu.
Od ostalih dominantnijih industrija raduje porast u proizvodnji proizvoda od metala, strojeva i uređaja te nemetalnih mineralnih proizvoda. Blagi pad u prvih osam mjeseci, od 3.3 posto, zabilježen je u proizvodnji ostalih prometnih sredstava koju najvećim dijelom čini brodogradnja.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika