22.12.2006. / 13:02

Autor: Nacionalova redakcija

EKSKLUZIVNO

Završna riječ sa suđenja Petraču

Ekskluzivno objavljujemo dokument sa transkriptom završne riječi Petračeva odvjetnika Ante Nobila, a koji počinje uvodom:

"Najveći problem obrane Hrvoja Petrača su predrasude. Zbog niza okolnosti u javnosti je Hrvoje Petrač označen kao državni neprijatelj br. 1, šef organiziranog kriminala u Hrvatskoj, glavni poveznik između organiziranog kriminala u Hrvatskoj i organiziranog kriminala u Srbiji, logističar i organizator mreže prikrivača generala Gotovine itd., itd.

Niti jedna od ovih tvrdnji nikada nije potkrijepljena bilo kakovim valjanim kaznenim postupkom, bilo kakvom presudom, međutim te predrasude su tu i Hrvoje Petrač se mora s njima nositi. Nadalje, hrvatska politika je uhićenje Petrača i njegovo procesuriranje predstavila kao veliki uspjeh Hrvatske na putu izgradnje institucija pravne države, pa mnogi špekuliraju da politika neće dozvoliti oslobađanje Hrvoja Petrača, kako ne bi izgubila svoju vjerodostojnost.

Međutim, kako se nalazimo pred profesionalnim vijećem Županijskog suda u Zagrebu koje sudi nezavisno i isključivo na temelju zakona i stanja spisa, to ćemo i mi zanemariti sve te ničim dokazane predrasude, držati se čiste analize ovog kaznenog postupka, se nadamo da će jednako tako postupiti i ovo raspravno vijeće. "

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika