Objavljeno u Nacionalu br. 580, 2006-12-22

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

"Bibin svijet" i Ana Begić najbolji na svijetu

Turkmenbaši je mrtav, a ni Castro se ne osjeća dobro

ISTINITE PRIČE: IMAJU LI ŽENE PRAVO NA LJUBAVNIKA

Ponedjeljak, Nova TV, 22.47
Ako mislite da ste čuli odgovor na ovo preočito retoričko pitanje o pravu na kresanje, varate se. Kao i obično, nismo čuli čak ni jednu "istinitu priču", važno je da se emisija tako zove. Gospođe Nada Mirković i Milana Vlaović, dvije sućutnog čuđenja vrijedne, sredovječne voditeljice-početnice hrabro su se sunovratile u novu temu, "imaju li žene pravo na ljubavnika", na svoj stari način: općim hihotanjem i cerekanjem. Sjednu one tako, te dvije (ako izraz nije prejak) voditeljice i dvije-tri gošće, pa im je svima neugodno, pa se prva snaša (N.M.) počne smijati, druga (M.V.) prihvati i začas se cijelo prelo smije i crveni. Dok si rekao ha-ha-ha i hi-hi-hi jedno četiri tisuće puta, emisija prođe u trenu, snaše se dižu, otresaju pregače i pravac kući pješke preko polja, pa kroz šumu.

I prošlog ponedjeljka, kad se jednako urbano, iskreno, iskusno i hrabro pričalo o "ženskom orgazmu", sve je prošlo, da prostite, veselo. Naša skromna su-gestija producentu je da stidljive snajke Nada i Milana počnu sta-vljati ruku na usta kad se smiju, da bi djelovale autentičnije.

BIBIN SVIJET Utorak, RTL, 21.05
Kad između početka vica i poante prođe i po deset minuta, onda to znači da su scenaristi po-stali dovoljno drski i samouvjereni da počnu proizvoditi rijetku robu: humor. Dokaz: Bibina kći ne voli jesti. Tinejdžerka misli da je predebela. Stalno se važe, potajno gladuje, mama bjesni, a mlađi brat joj podešava vagu na deset kila više. Mama Biba dva dana ne dolazi kući, jer se u dućanu lisicama zavezala za blagajnu da se spasi od otkaza koji je dobila kad je u uličnoj tv-anketi oblajala poslovođu.
U dućan dolazi televizija i reporter Dalibor Štrbac pravi sućutnu reportažu o Bibi, samohranoj majci dvoje djece. Ona nije samohrana, ali to je usputni štos: televizija je malo ispremiješala i skratila odgovore. Reporter Štrbac odjavljuje se tako da se ne zna za koju emisiju radi - "Eksploziv" ili "Ekskluziv", što je kućni štos na koji čekamo otkako su se pojavile ove dvije RTL-ove emisije glupo sličnog naslova, ali zaboravite sad to. Sućutni reporter Štrbac ulazi u stan i nakon patetične najave svojeg razgovora s Bibinom kćerkom, on je pita kako je, a ona će njemu i zgroženim gledateljima: "Dobro, dva dana nisam ništa jela". Serija "Bibin svijet", što je iz dokazanog očito, ušla je u fazu pune zrelosti, glumice i glumci su odlični i užitak ju je gledati.


KVADRAT MIRA tel. 0609006

Srijeda, HRT 1, 20.15
Nazoveš broj koji nije na ekranu i priskrbio si pet kuna za čišćenje mina s pola kvadrata terena. Ženski glas s druge strane žice kaže ti: "Dobro došli na govorni automat humanitarne akcije Kvadrat mira. Ako želite razgovarati s nekom od poznatih osoba, birajte 2. Ovim pozivom donirali ste pet kuna za humanitarnu akciju Kvadrat mira. Hvala na vašoj donaciji. Slijedi pokušaj spajanja s gostima pozivnog centra. Molimo vas, pričekajte." Stisneš dva i gledaš na ekranu kako svi razgovaraju s poznatima osim tebe, jer se veza prekida svaki put kad stisneš dvicu. Ima to i dobrih strana, jer sad si siguran da od pedeset linija za pedeset poznatih osoba u "pozivnom centru" ne će biti slobodna ni jedna, naročito ne ona koja bi te spojila s poznatom osobom koju ne želiš upoznati.
Između pedeset poznatih osoba i njihovih pedeset telefona u pozivnom centru motali su se razni reporteri i brstili trnje, tj. vježbali traženje izjava, a onda se na ekranu dolje desno konačno jednom i zauvijek, do kraja emisije (skoro dva i pol sata), pojavio broj telefona na koji treba nasrtati. Zašto se taj broj nije pojavio odmah manje je zanimljivo od čudestvenog termina "kol-centar", kako su pozivni centar važno prozvali rvacki reporteri Davor Meštrović i kolegice mu.ž

U SRIDU

Srijeda, 21.05
Gošća i gospođa Željka Antunović komentira nepopularnost ulaska u EZ: "Građani se boje Europe jer osjećaju da HDZ ne zastupa dovoljno nacionalne interese". Poslije vijenca na Tukijev grob ovo je drugi nedvosmislen znak biračima da SDP ne želi biti prepoznat kao politička stranka. Dokaz njihove bezličnosti jest i to da izvrsni imitator Tuđmana, Mesića i Ćire Blaževića (sjajni Denis Bašić, jedan vijenac) još ni jednom u emisiji "U sridu" nije pokušao oponašati Ivicu Račana.

OTVORENO

Srijeda, HRT 1, 22.55
Kad u kasni sat sjednu jedan nasuprot drugom dva najljepša i najzanimljivija muškarca u Hrvatskoj (novinar Mislav Bago i političar Ivica Račan), spremni da besjede cio sat i više, nema vam druge nego pomisliti da su luđaci preuzeli vlast u ludnici. Nisu Bago i Račan luđaci, ali sto posto to jesu oni kojima je palo na pamet da ih sastave i puste u program same, u praznom jednobojnom studiju na prozirnim sjedalicama (ako nisu, molim ispravak), tako da je odmah jasno da tu niti će se išta reći, niti dogoditi. Bizarnosti cijele situacije odgovaralo je i pitanje gledateljima: "Bi li SDP prošao bolje da mu na čelu nije Ivica Račan?" Ovo pučističko pitanje morao je u studiju slušati osobno Račan, što bi normalnom čovjeku bilo neugodno, čak se i Marsijanac Bago malo lecnuo, ali Ivica R. nimalo. To je čovjek koji bi ostao hladan i da je u tom trenu studijem prolepršala Hloverka Novak Srzić i one njene uobičajene krpetine, raspoređene diljem nje na krajnje čudnovat način, tek toliko da daju pečat vjerodostojnosti svemu što se te večeri reklo.

DNEVNIKČetvrtak, HRT 1, 12.00
Jedan od najodanijih prijatelja nove Hrvatske, diktator četverosobnog Turkmenistana i intimus našeg predsjednika Mesića, sklopio je svoje umorne oči, navodno mu je čak i srce prestalo kucati, iako su skrhani podanici vjerovali da se to nikad ne će dogoditi. Svjetske agencije javljaju, a Elizabeta Gojan od ranog jutra autorski izražajno čita, kako je u glavnom gradu počelo skidanje novogodišnjih ukrasa. Kad je naš poglavica umro nije bilo skidanja ukrasa, što znači da je bio nekompletan diktator, o čemu svjedoči i to da mu je ucviljeni Stipe Mesić, koji je dobar sa svim svjetskim diktatorima, bio samo napola prijatelj. Nijazov, tako se zvao današnji pokojnik, je mrtav, a ni Castro se ne osjeća dobro, što znači da će to, i bez skidanja novogodišnjih ukrasa s Pantovčaka. biti crn Božić za predsjednika države.

Vezane vijesti

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva te izaslanstvo Grada Zagreba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika