02.02.2007. / 09:50

Autor: Ana Kirin

FILIPINI

Pobunjenici napali zatvor i oslobodili 46 zatvorenika

Muslimanski pobunjenici napali su u petak 2. veljače ujutro zatvor na jugu Filipina, granatama i bombama srušili zid i omogućili bijeg 46-orici zatvorenika. Neki od bjegunaca bili su zatvoreni zbog bombaškog napada u sjevernoj regiji Mindanao, gdje djeluju najmanje četiri islamističke separatističke grupe.

"Zatvor u gradu Kidapawan, 960 kilometara južno od Manile, napalo je najmanje 25 teško naoružanih osoba, a zatvorenike su oslobodili u 15-minutnoj akciji", kazao je šef policije Federico Dulay. Dvije osobe pritom su ozlijeđene, uključujući i jednog čuvara. U zatvoru se nalazilo 789 osoba, a policiji je naređeno da pucaju u bjegunce ukoliko se opiru uhićenju.

Guverner provincije Emmanuel Pinot izjavio je agenciji Associated Press da su gerilci koji su organizirali napad pripadnici islamskog oslobodilačkog pokreta Moro. No, glasnogovornik te pobunjeničke skupine opovrgnuo je tvrdnje da su povezani s akcijom.

Vezane vijesti

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu magnitude 6,8 u ponedjeljak na Filipinima poginule su najmanje 43 osobe a u nekoliko je gradova zavladala panika, objavile su vlasti.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika