23.03.2007. / 18:40

Autor: Kristina Gaćarić

KNJIGA

Naklada Meandar izdala knjigu kratkih priča

Naklada Meandar izdala je knjigu kratkih priča ''Tri'' madžarskog pisca Petera Zilahy-a, koji se osim pisanjem bavi i novim medijima, a osobito fotografijom o čemu je rekao: ''Druge medije koristim kada riječima ne mogu opisati osobne percepcije stvarnosti koja me okružuje, a najviše se volim izražavati kroz fotografije koje imaju narativni niz''. Do sada je izlagao u desetak zemalja a slijedeću izložbu fotografija imat će u Bilbau.

Knjiga ''Tri'' je zbirka kratkih priča i sastoji se od tri putopisne zgode, tri dnevnika i tri govora napisana povodom nekog otvaranja. ''Svaki djelić ove knjige nastao je usput, jedan od drugog udaljen prostornim i vremenskim koordinatama, u različitim dijelovima svijeta. Svaki je tekst naručen, a većina naručitelja međusobno se ne poznaje'', rekao je Peter Zilahy na predstavljanju svoje knjige u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu. Ovo je druga Zilahyjeva knjiga koja je prevedena na hrvatski jezik. Prva knjiga ''Od abecede do žirafe'' objavljena je 1998 i 2000 godine u Hrvatskoj a u njoj se nalaze i njegove fotografije.

Peter Zilahy svjetski je putnik kojem putovanja u udaljene krajeve svijeta poput Tibeta i Antartike služe, kako je sam rekao, da bi po povratku u Budimpeštu svoju ulicu doživio na nov način te da bi obogatio svoj karakter. Često ga se opisuje kao politički angažiranog o čemu je on rekao da samo iznosi svoje mišljenje i to potkrijepio šalom: ''Madžarska demokracija prešla je preko ležećih policajaca sa gasom do daske''. Živi u Berlinu i poznati je kolumnist u Algemeinezeitung-u.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika