29.03.2007. / 17:37

Autor: Ana Kirin

ODGOVOR MARINE MATULOVIĆ-DROPULIĆ

"HNS laže u vezi s provođenjem programa POS-a"

"Kako objasniti zašto zastupnica Pusić tvrdi da je u mome mandatu izgrađeno tek 50 POS-ovih stanova. Vjerojatno nadom da bi se često ponavljana laž mogla prihvatiti kao istina. Međutim, stanovi se mogu prebrojiti i sve se može dokumentirati", navela je u priopćenju ministrica Matulović-Dropulić

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić na optužbe HNS-ovih zastupnica odgovorila je priopćenjem u kojem je potvrdila da je rekla da će Alenku Košiša Čičin-Šain tužiti jer je izjavila da pogoduju građevinskoj mafiji. "S obzirom da sam s Alenkom Košišom Čičin-Šain radila dugi niz godina u gradskoj upravi, nisam mogla vjerovati da je to istina i stoga sam nazvala da provjerim autentičnost njenih riječi. Ona je negirala takvu ocjenu, ali je rekla da to neće javno demantirati", navela je u priopćenju ministrica Matulović-Dropulić.

Poručila je i da "HNS uzastopce ponavlja laži u vezi s provođenjem programa POS-a". "Ako ćemo govoriti o nezakonitostima onda podsjećam zastupnice Alenku Košišu Čičin-Šain i Vesnu Pusić da je Državna revizija povrede Zakona o POS-u našla upravo u radu bivšeg Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva. Protivno zakonu u mandatu je bivše Vlade bio sklopljen sporazum o prenošenju poslova ugovaranja, projektiranja, izgradnje i nadzora s APN-a na bivše Ministarstvo koje se tim poslovima nije smjelo baviti. Zašto se bavilo gradnjom stanova umjesto APN-a, koji je zakonom za to osnovan, pitanje je na koje nikada nije dan odgovor", tvrdi u priopćenju Marina Matulović-Dropulić.

"Kako objasniti zašto zastupnica Pusić tvrdi da je u mome mandatu izgrađeno tek 50 POS-ovih stanova. Vjerojatno nadom da bi se često ponavljana laž mogla prihvatiti kao istina. Međutim, stanovi se mogu prebrojiti i sve se može dokumentirati", istaknula je ministrica.

Prema njenim navodima, bivša je vlast sagradila 906 stanova a za vrijeme ove vlasti sagrađeno je i izdana je uporabna dozvola za 2963 stana, u izgradnji i pripremi za gradnju je daljnjih 1404 stana. "Činjenica je također da je bivše Ministarstvo potpisalo razne ugovore s projektantima i izvođačima radova za gradnju 9800 stanova za koje u najvećoj mjeri nije osigurano zemljište niti su ishođene lokacijske i građevinske dozvole. Gradnja čak 4300 stanova ugovorena je tijekom zadnja tri mjeseca 2003. Samo u nepunih mjesec dana i to nakon proglašenja rezultata izbora 2003. ugovoreni su radovi u vrijednosti 255 milijuna kuna", stoji u priopćenju.

"Zastupnice bi se morale dogovoriti oko stava HNS-a u vezi s izmjenom zakona vezano uz cijenu zemljišta jer jedna te izmjene podržava, a druga osuđuje. Zastupnica Pusić govori o povećanju cijene POS-ovih stanova za 400 eura što je potpuno izmišljena cifra", izjavila je ministrica Matulović-Dropulić.

"Danas se više ne grade stanovi tamo gdje za njih nema potrebe, gradnja se organizira i na državnom zemljištu, a ne preprodaje se privatnim tvrtkama kako bi one mogle bez javnog natječaja graditi za državu", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Izbor Nikolića bez utjecaja na suradnju s Hrvatskom

Izbor Nikolića bez utjecaja na suradnju s Hrvatskom

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je za beogradski dnevnik ''Politika'' od nedjelje kako je nedavni izbor Tomislava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika