31.03.2007. / 13:21

Autor: Ana Kirin

BiH

Vođa vahabita umro od ozljeda u prometnoj nesreći

Neformalni vođa vahabita u Bosni i Hercegovini Jusuf Barčić preminuo je noći između petka i subote od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, prenijeli su u subotu 31. ožujka bosanskohercegovački mediji.

Barčić je teško ozlijeđen u petak rano ujutro kada je upravljajući osobnim automobilom udario u stup ulične rasvjete u Tuzli. Lokalni mediji pišu da su se liječnici u Kliničkom centru Tuzla cijeli dan borili za njegov život, ali su ozljede bile toliko teške da mu se nije moglo pomoći.

Policija smatra da je uzrok nesreće bila vožnja neprilagođena uvjetima na cesti. Neki su mediji u petak nagađali kako je Barčić zapravo pokušao samoubojstvo ali to do sada nije ni na koji način potvrđeno.

Jusuf Barčić bio je predvodnik skupine vahabita, radikalnog islamskog pokreta, čije je sjedište u BiH bilo kod mjesta Kalesija.

U središte medijske pozornosti bosanskohercegovački vahabiti dospjeli kada su prostor Careve džamije u Sarajevu pokušavali uz prisilu koristiti za molitve i vjerska predavanja na kojima su željeli propagirati svoje viđenje islama, o čemu je pisao i Nacional u svom tiskanom izdanju.

Vezane vijesti

Vehabije brinu katolike u BiH

Vehabije brinu katolike u BiH

Katolici u Bosni i Hercegovini objektivno imaju razloga biti zabrinuti zbog nekih pojava u toj zemlji a jedna od njih je svakako i prisutnost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika