02.04.2007. / 08:34

Autor: Ana Kirin

SAD

Rekordnih 26 milijuna dolara za kampanju Hillary Clinton

Tijekom prva tri mjeseca 2007. godine Hillary Clinton je prikupila rekordnih 26 milijuna dolara donacija za svoju predsjedničku kampanju, objavio je njezin izborni stožer. Iako je senatorica Hillary Clinton najizglednija kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke na izborima 2008. godine, taj je iznos daleko nadmašio planove njenog stožera.

Za usporedbu, u posljednjoj predsjedničkoj kampanji, svih devet kandidata zajedno prikupilo je oko 27 milijuna dolara u prvom kvartalu godine koja je prethodila izborima. Hillaryin rekord gotovo je tri puta veći od dosadašnjeg rekorda kampanje Ala Gorea, koja je u prvom tromjesečju 1999. godine prikupila devet milijuna dolara.

Kao dodatak na tih 26 milijuna dolara, za sadašnju kampanju prebačeno je i 10 milijuna koje Hillary Clinton nije potrošila u svojoj senatskoj kampanji na izborima 2006. godine.

Još nije poznato koliko je novca za svoju kampanju prikupio senator Barack Obama, drugi naizgledniji kandidat za demokratsku nominaciju, dok je trećerangirani demokratski pretendent John Edwards prikupio 14 milijuna dolara donacija, od čega 3.3 milijuna preko Interneta.

Prema procjenama političkih analitičara, za ozbiljno sudjelovanje na predsjedničkim izborima 2008. godine svakom će kandidatu trebati oko 100 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika