26.04.2007. / 18:31

Autor: Martina Zeković

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

BiH se protivi gradnji odlagališta hrvatskog otpada

Državno povjerenstvo BiH za suradnju s UNESCO-om upozorilo je nacionalno povjerenstvo UNESCO-a Hrvatske da se protive gradnji odlagališta otpada za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije na lokalitetu jer bi se time mogla ugroziti nadaleko poznata špilja Vjetrenica. Naime, predsjednik bosanskohercegovačkog povjerenstva Sead Avdić, istaknuo je kako se budući razvitak općine Ravno i njenih turističkih potencijala temelji upravo na Vjetrenici i njezinom prirodnom bogatstvu. A osim toga Vjetrenica je kandidirana za uvrštenje u UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine, pa bi gradnja odlagališta otpada u širem zaleđu Slanog kod Dubrovnika mogla ugroziti kandidaturu i opstanak špilje.

Hrvatska i BiH su se temeljem sporazuma o pograničnom prometu i suradnji iz 2005. godine, obvezale da neće poduzimati nikakve radnje koje bi štetno utjecale na život ljudi i zaštitu okoliša u pograničnom pojasu dubine pet kilometara.

Vezane vijesti

Plastične vrećice - vrh "otpadnog" brijega

Plastične vrećice - vrh "otpadnog" brijega

Svi se u Hrvatskoj slažu da odbačene plastične vrećice guše planetu, jedino se mišljenja sukobljavaju oko načina rješavanja toga problema u ovoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika