22.05.2007. / 16:27

Autor: Martina Zeković

EU

Norveška smatra Hrvatsku atraktivnim partnerom

Norveški ministar vanjskih poslova Jonas Gahr Store sastao se s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i izjavio kako je Hrvatska atraktivan partner Norveškoj jer "trgovinska razmjena raste, a i broj Norvežana koji kao turisti svake godine putuju u Hrvatsku narastao je na 70 tisuća".

Šeks je ministra Storea obavijestio o trima stupovima hrvatske politike: približavanju Europskoj uniji, Sjevernoatlantskom savezu i suradnji u regiji. "Od njega sam dobio uvjeravanja da Norveška podupire hrvatski put prema EU, a osobito prema Sjevernoatlantskom savezu", izjavio je Šeks tijekom trodnevnog posjeta Norveškoj. On se u ponedjeljak sastao s predsjednikom Parlamenta Thorbjornom Jaglandom, a bio je i u audijenciji kod kralja Haralda V.

Norveška, kako kaže Store, želi stabilnu i bogatu Hrvatsku u regiji koja se sada kreće prema stabilnosti. "Jedva čekamo dan kad će nam Hrvatska postati partner u NATO-u i s kojom ćemo tijesno surađivati i u gospodarstvu, kulturi i vanjskim poslovima", dodao je.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika