04.06.2007. / 15:29

Autor: Martina Zeković

HRVATSKO VELEPOSLANSTVO U RIMU

Oteti hrvatski radnik razgovarao s novinarima u Rimu

Oteti hrvatski radnik Jurica Ruić i njegova supruga Mila, danas su u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu po prvi put razgovarali s novinarima. Naime, zadranin Jurica Ruić je zajedno s četiri talijanska i jednim američkim kolegom bio otet s naftne platforme na jugu Nigerije.

"Zahvaljujem svima, hrvatskoj vladi i veleposlanstvu, talijanskoj i nigerijskoj vladi, kao i tvrtki u kojoj radim (Chevron) na djelovanju za naše oslobađanje", rekao je Ruić i dodao kako jedva čeka zagrliti svoje dvoje djece. Njegova supruga Mila naglasila je kako su je i predstavnici američke naftne tvrtke za koju radi njezin suprug, kao i predstavnici hrvatskog ministarstva vanjskih poslova, stalno obavještavali o situaciji.

Hrvatski veleposlanik Tomislav Vidošević, koji je bio u stalnoj vezi s kriznim odborom talijanskog ministarstva vanjskih poslova glede oslobađanja šestorice talaca iz ruku Pokreta za oslobođenje delte Niger (MEND), pripremio je za Ruića i njegovu suprugu mali prijem. Ruić je zajedno sa ostalim taocia danas bio primljen u talijanskom ministarstvu vanjskih poslova.

Ruić je hrvatskim novinarima opisao teške dane provedene u džungli od 1. svibnja, kada je otet na plovećoj platformi, tankeru, do 2. lipnja kada je oslobođen. Tamo su ih iscrpljivali fizički i psihički, te nisu ništa znali o onome što se događalo oko njih kao ni to da su predstavnici MEND-a najavili javnosti njihovo oslobađanje 30. svibnja.

Bračni par Ruić navečer se zrakoplovom vraća u Split, a zatim kući u Zadar.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika