19.06.2007. / 16:02

Autor: Marko Biočina

NOVA NACIONALOVA TV KRITIČARKA

"A Bože moj, ako se nekome ne svidi što da mu ja radim…"

Donosimo vam kratki intervju s novom Nacionalovom TV kritičarkom, kolumnisticom i spisateljicom Zrinkom „Big Sister“ Pavlić. Ona će od ovog broja nadalje za vas secirati program hrvatskih TV postaja. Pročitajte i njezinu prvu kolumnu za Nacional - "Za plazmu spremni".

NACIONAL: Možete li se predstaviti našim čitateljima?
Ja sam Zagrepčanka stara 36 godina. Diplomirala sam sociologiju, ali se tim poslom nikad nisam bavila. Umjesto toga sam pisala i prevodila.

NACIONAL: Kažete da pišete od najranije mladosti
Pišem otkad znam za sebe. Još sam u srednjoj školi bila novinarski smjer, radila sam u Poletu, i to je bilo super dok je trajalo, samo što nije trajalo dugo jer se Polet uskoro raspao. Nakon toga sam upisala fakultet, sociologiju. Na drugoj godini faksa sam se više počela baviti prevođenjem, jer su u Hrvatskoj bile prisutne brojne međunarodne organizacije, pa su prevoditelji bili traženi.To je jako okupirajuće profesija, pa se nisam previše trudila objavljivati.

NACIONAL: Kako to da niste studirali novinarstvo?
Nisam upisala novinarstvo jer su mi svi govorili kako je to bez veze fakultet. Doduše nikad nisu točno objasnili zašto je bez veze, pa mi ni danas to još nije jasno.

NACIONAL: Kada ste se ozbiljno počeli baviti pisanjem?
Moja literarna karijera je krenula kada sam otkrila Internet, idealan medij za skribomane poput mene . Tako sam počela „gluparati“ po internetu, pisati blog. Ljudima se svidjelo to moje gluparanje i tako je to počelo. Inače sam dosta pisala u raznim novinama ali mi je novinarstvo oduvijek bilo pomalo mrsko. Oduvijek sam više voljela pisati svoje mišljenje. Evo sad mi se i ta želja ostvarila.

NACIONAL: Kakve su bile prve reakcije na vaš blog?
Reakcije su u principu bile vrlo dobre, iako oduvijek moj stil pisanja, koji je, da tako kažem, necenzuriran, izaziva i određeni broj negativnih reakcija. U mojim tekstovima često ima psovki, često pišem oštro o stvarima koje me živciraju, a to uvijek privuče i one koji bi se htjeli svađati.

NACIONAL: Izdali ste i knjigu pod naslovom „Svijet i praktična žena“. Otkud taj naslov?
Ne,ja nikako nisam praktična žena iz naslova moje knjige, ako ste na to ciljali. S obzirom da se velik dio knjige bavi ženskim temama, koje su objavljene u ženskim magazinima, učinilo mi se prikladnim knjigu nasloviti kao dva časopisa koje su moja mama i baka čitale dok sam ja bila klinka. To su Svijet i Praktična žena. Od tuda i naslov knjige.

NACIONAL: Kako se privikavate na činjenicu da više niste predmet, već autor kritike?
Ovaj posao nedvojbeno uključuje određenu dozu novinarstva i zahtjeva angažman, no što se tiče kritiziranja, nema brige, ide to meni sasvim dobro..haha

NACIONAL: Što za vas predstavlja televizija?
Osim što je možda i glavni izvor informacija, televizija je najvažniji faktor u stvaranju popularne kulture. Htjeli mi to priznati ili ne, televizija jako utječe na nas i našu okolinu. Pa prema tome, ako se već televizija bavi sa mnom, zašto se ja ne bih bavila televizijom.

NACIONAL: Što ako nekoga uvrijede vaše kritike?
A Bože moj, ako se nekome ne svidi što da mu ja radim…

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika