05.07.2007. / 10:59

Autor: Marko Ćustić

NAFTNA INDUSTRIJA

MOL demantirao prodaju udjela u Ini

Mađarska naftna kompanija MOL dematirala je jučerašnje informacije prema kojima se sprema prodati svoj udio od 25 posto plus jedne dionice u Hrvatskoj Ini. Prema jučerašnjem pisanju austrijskog tiska, MOL je prodajom udjela u Ini namjeravao financirati oktup vlastitih dionica za trezor, kako bi odbio pokušaj neprijateljskog preuzimanja od strane austrijskog OMV-a. Austrijanci su već uspjeli steći više od 18 posto udjela u MOL-u.
MOL je već otkupio oko 10 posto vlastitih dionica i spreman je otkupiti još 10 posto. Strani mediji pisali su i da je prodaja udjela u Ini motivirana nemogućnošću dogovora s većinskim dioničarom, hrvatskom vladom, oko politike cijena i drugih strateških pitanja. Iz MOL-a su sada prodaju Ine demantirali i dodali da su jedna od financijski najjačih energetskih kompanija u regiji te da nemaju potrebe rasprodavati svoje tvrtke.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika