Objavljeno u Nacionalu br. 610, 2007-07-24

Autor: Ante Pavić

PARTNERI TOP STIPENDIJE

'Poboljšat ćemo poslovne karijere Top studentima'

KRISTIJAN PAKŠEC, izvršni direktor portala MojPosao predstavlja sve pogodnosti koje nudi Top studentima, ali i drugim nadarenim stručnjacima

KRISTIJAN PAKŠEC,izvršni direktor portala MojPosao smatra da se budućoj karijeri često pristupa trivijalnoKRISTIJAN PAKŠEC,izvršni direktor portala MojPosao smatra da se budućoj karijeri često pristupa trivijalnoPortal MojPosao, jedan od partnera akcije Top stipendija za Top studente dva put godišnje održava radionice upravljanja karijerom za Top studente. Kristijan Pakšec, izvršni direktor portala MojPosao objasnio je koliko je bitno znati upravljati karijerom: "Često se trivijalno pristupa karijeri te pri traženju prvog posla kao i njegovoj promjeni, a pogotovo edukaciji. Prvi posao koji netko izabere najčešće definira karijeru osobe kasnije u životu. Upravo zbog tog prvog posla će kasnije lakše ili teže prijeći na neko drugo radno mjesto. S obzirom na naše iskustvo, potrudili smo se za Top studente organizirati radionicu koja će im pružiti vrlo praktično i životno obrazovanje".

MojPosao je za Top studente također dogovorio sa svojim partnerima edukaciju preko Edu centra učenje stranih jezika i informatike po povoljnijim uvjetima. Pakšec je objasnio zašto se MojPosao uključio u akciju: "Tržište rada i tržište edukacije su neodvojivi. Najviše nas je zainteresiralo u akciji Top stipendije nagrađivanje izvrsnosti. Ovi mladi ljudi su postali uspješni jer su disciplinirani, a disciplina je ključ svakog uspjeha. Ona sa sobom nosi i velika odricanja i red je da se to nagradi. Kad smo krenuli s projektom bili smo već priličmo iskusni u vezi interneta pa smo u suradnji s Nacionalom napravili internet podršku samom projektu. Top studenti svoje će stečeno znanje znati iskoristiti na tržištu rada. Najbitnija je poruka koja se ovom akcijom šalje, a ta je da se isplati truditi i da se rad itekako isplati." Moj posao omogućio je postavljanje životopisa svih Top studenata na stranici Dan Karijera.net s posebnom naznakom da se radi o Top studentu.

Kako odabrati prvi posao

Na stručnim radionicama koje organizira MojPosao Top studenti mogu naučiti kako pronaći prvi posao i kako se prilagoditi novom radnom mjestu te koliko je bitno stalno usavršavanje. U radionicama mogu sudjelovati svi Top studenti, kao i članovi Kluba Top studenata čiji je MojPosao jedan od sponzora. MojPosao postavlja životopise svih Top studenata na svome portalu s posebnom naznakom da se radi o Top studentu. Također se poslodavcima omogućuje besplatno pretraživanje životopisa Top studenata, a u vrijeme Dana karijera se poslodavcima dostavljaju podaci o Top studentima svim poslodavcima koji izlažu taj dan. Kristijan Pakšec kaže da se otprilike 20 posto zapošljavanja ostvari na temelju studentskih ugovora što je svojevrstan rekord.

Vezane vijesti

MojPosao: Kad na poslu ne rade zaposlenici najviše surfaju i čitaju vijesti

MojPosao: Kad na poslu ne rade zaposlenici najviše surfaju i čitaju vijesti

Gotovo svi ispitanici u istraživanju portala MojPosao, ili njih 95 posto, priznali su da dio radnog vremena troše na aktivnosti nevezane za posao.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika