26.07.2007. / 13:56

Autor: Marko Biočina

RADNA ETIKA

Hrvati u prosjeku ljenčare 47 minuta na poslu

Prema istraživanju web portala "Moj posao" zaposleni u Hrvatskoj tijekom dana u prosjeku potroše 47 minuta na aktivnosti ne vezane uz posao.

Istraživanje provedeno u srpnju pokazalo je da muškarci znatno više ljenčare na poslu nego žene. Oni će potrošili gotovo jedan sat (58 minuta) na aktivnosti koje nisu povezane uz posao, dok će žene potrošiti samo 37 minuta. Najviše sudionika istraživanja vrijeme potroši na Internet, njih 83 posto. Zatim na dopisivanje putem e-maila, druženje s kolegama, privatne telefonske razgovore, te privatne poslove.

Čak 74 posto zaposlenika tvrdi da im je to vrijeme potrebno kako bi se odmorili od radnih zadataka. Trećina ih obavlja privatne poslove tijekom radnog vremena jer ih ne stignu obaviti u slobodno vrijeme, a petina smatra da nisu dovoljno plaćeni za posao koji obavljaju.

Utješno je što nešto više od polovice ne smatra da ljenčarenje utječe na njihovu produktivnost, a 44 posto misli da ih upravo to čini produktivnijim u ostatku vremena. Zanimljivo je da je 43 posto ljenčina bilo uhvaćeno u neradu, međutim većina nije snosila nikakve posljedice.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika