02.08.2007. / 14:25

Autor: Marko Biočina

MINISTAR O NESREĆAMA

Kirin: "Prometna policija dobro radi, priskrbila je 15 milijuna kuna"

Komentirajući uznemirujuće veliki broj prometnih nesreća na hrvatskim cestama Kirin je najavio povećanje kazni za ponavljače prometnih prekršaja. Kirin je također najavio kupovinu još automobila „presretača“.

Na kraju je ministar izrazio svoje zadovoljstvo radom prometne policije, pravdajući to činjenicom da je prošle godine državnom proračunu priskrbila 15 milijuna kuna od naplaćenih kazni.

Ovaj ministrov stav je poprilično čudan, s obzirom da smisao prometne policije ne bi trebao biti naplaćivanje kazni, već održavanje sigurnosti u prometu. S obzirom na velik broj nesreća i nastradalih osoba u prometu, to im očito ne polazi za rukom.

Ivica Kirin danas je također najavio i projekt informatizacije MUP-a. Za sad je u korištenje pušten sustav koji građanima putem SMS-a obavještava o tome da je gotova izrada njihovih putovnica ili osobnih iskaznica.

"Pitali smo se čemu sva ta tehnologija ako i dalje moramo čekati u redovima", rekao je Kirin, te naglasio kako se nada da će se ovim projektom značajno smanjiti gužve na šalterima za izdavanje dokumenata.

Najavio je kako će informatizacija omogućiti i podnošenje kaznenih prijava putem interneta. Uskoro će se i povećati broj on-line obrazaca za izdavanje dokumenata, a ministar je predvidio kako će cijeli proce informatizacije završiti do ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika