14.09.2007. / 08:23

Autor: Marko Biočina

BORBE NA HTV-u

Latin: "Hloverka je širila govor mržnje"

Iako većina zaposlenika HTV-a odbija komentirati izbor Hloverke Novak - Srzić na mjesto glavne urednice informativnog programa, ponovno se oglasio Denis Latin, koji je zasad najveći Hloverkin kritičar.

"Smatram da na čelu Informativnog programa ne smije biti osoba koja je od 1995. do 2000. godine bila glavna nositeljica govora mržnje. Ona se nakon toga korigirala, ali mjesto glavnog urednika informativnog programa bi trebalo biti lišeno svakog sumnjivog moralnog kredibiliteta. Činjenica da je tijekom izbora na ovu poziciju dobivala podršku političara, a istu su joj uskratili kolege novinari govori sama za sebe", rekao je Latin za Jutarnji list.

S druge strane Goran Milić ne dijeli Latinovo mišljenje. Kaže kako ne želi komentirati Hloverkin rad dok ne vidi prve poteze. "Meni je ugodno bilo raditi s Rončevićem, sigurno će mi biti i s Hloverkom. Mišljenja "za" ili "protiv" imaju ljudi kojima o tome izravno ovisi hoće li napredovati ili ne", rekao je Milić.

Inače, Hloverka je jučer održala prvi sastanak s redakcijom te poručila da je za nju jedini kriterij da li netko zna ili ne zna raditi.

Vezane vijesti

Latinov povratak u Dnevnik

Latinov povratak u Dnevnik

Denis Latin vraća se u središnji Dnevnik. Godinu i pol od ukidanja njegove 'Latinice' i preseljenja na poslove 'osmišljavanja nove unutarnjopolitičke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika