25.09.2007. / 12:01

Autor: Marko Dejanović

NAMJEŠTANJE U TENISU

Đokoviću nudili 110 tisuća funti da izgubi meč

Šefovi ATP-a pokrenuli su istragu koja je pokazala da organizatori turnira u Petrogradu nisu bili uključeni u pokušaje prevare

Srpskom tenisaču ponuđeno je 110.000 Funti da izgubi meč u prvom kolu turnira u Petrogradu, javlja britanski tabloid The Sun. Đoković je navodno s gnušanjem odbio ponudu.

Otkriće o ponudi finalistu US Opena samo je jedan u nizu šokova koji pažnju istražitelja okreću na namještanja rezultata u tenisu. Već je britanski tenisač Tim Henman šokirao izjavom da zna da se igračima prilazi s ponudama za namještanje mečeva.

Šefovi ATP-a pokrenuli su istragu koja je pokazala da organizatori turnira u Petrogradu nisu bili uključeni u pokušaje prevare, a Đoković nije ni sudjelovao u tom turniru.

Ipak, istrage se okreće kladioničarima iz Rusije i Ukrajine.

„Ne komentiramo istrage u tijeku bilo da je riječ o tome jesu li nam igrači dali neke informacije ili ne. Ali, mi imamo protukorupcijski program i iako nijedan igrač nije optužen istrage su u tijeku“, izjavio je jedan od glasnogovornika.

Trenutno najugroženiji igrač je Rus Nikolaj Davidenko za kojeg se sumnja da je pustio meč na turniru u Poljskoj kada je u trećem setu predao zbog navodne ozljede. Davidenko tvrdi da je nevin.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika