27.09.2007. / 09:54

Autor: Marko Biočina

OPTUŽNICA

U Belupu pronevjereno 35 milijuna kuna

Nakon sedam godina istrage Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici otkrilo je goleme financijske pronevjere u farmaceutskoj tvrtki Belupo, te za njih tereti šest osoba. Smatra se da je u tim zlouporabama ovlasti Belupo oštećen za više od 35 milijuna kuna.

Prvooptuženi je bivši predsjednik Uprave Belupa Nikola Felak, a uz njega u optužnici stoje imena njegov tadašnjeg pomoćnika Matije Šadeka, bivšeg člana Uprave Slavka Antolića, , bivšeg drugog čovjeka Podravke Vlade Marića te suvlasnika zagrebačke tvrtke "Dispomed" Milorad Gajića i Siniše Bašića.

Optužene se tereti da su od 1995. do 1999. godine uveli praksu nabave lizinoprila, sirovine američkog proizvođača Merck Sharp Domea, preko posrednika – zagrebačke tvrtke Dispomed, iako se to i prije i poslije njihovog mandata činilo direktno od proizvođača. Belupo je s Merckom imao ugovor o isporuci sirovine uz visoki rabat. Tužitelji tvrde da je Felak 1995. godine sve te rabate prebacio na Dispomed.

Felak, pak, tvrdi kako je to možda bio loš komercijalan posao, ali ne i kriminalno djelo.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika