27.09.2007. / 14:20

Autor: Marko Dejanović

MEDAČKI DŽEP

Jagetić: Morao sam pod prijetnjom smrću naći leševe podobne za razmjenu

“Glavni stožer nije zanimalo što će biti s tijelima koja nisu išla u razmjenu. Bilo je važno jedino da se svi leševi uklone iz zone u koju je ulazio UNPROFOR”, rekao je Jagetić, bivši pukovnik saniteta HV-a

Svjedočenje pukovnika saniteta HV-a Marka Jagetića potvrdilo je mučenje i ubijanje civila u Medačkom džepu. Ustvrdio je da mu je načelnik saniteta Glavnog stožera Kornelije Brkić naložio da pronađe leševe bez tragova mučenja za razmjenu. Inače bi se i njegovo tijelo moglo iskoristiti za razmjenu, rekao je Brkić Jagetiću.

Jagetić je dodatno opteretio optuženike tvrdnjom da su svi ubijeni bili civili, kod kojih nije pronađeno ni oružje niti dokumentacija.

Jagetić je dodao i da je veliki broj ubijenih imao rezne rane, od kojih su mnoge upućivale na teška mučenja. Potvrdio je i svjedočenje prijašnjeg svjedoka, o čemu smo jučer pisali, ustvrdivši da je na tijelo Anđelije Jović pronašao tragove da je bila nabijena na kolac.

“Glavni stožer nije zanimalo što će biti s tijelima koja nisu išla u razmjenu. Bilo je važno jedino da se svi leševi uklone iz zone u koju je ulazio UNPROFOR”, rekao je Jagetić.

Jagetić je prenio i svjedočanstva vojnika, od kojih je čuo da je ispod dvojice muškaraca obješenih na drvo ispečen janac.

„Kada je UNPROFOR počeo ulaziti na to područje iskapali su četničkog vojvodu koji je dva sata bio rezuckan na živo. Potom je stavljen u rov, prekriven zemljom i preko njega je prešao bager“, svjedočio je Jagetić.

Pukovnik saniteta ustvrdio je i da je imao osjećaj da cijelom akcijom zapovijeda Davor Domazet Lošo, a što Nacional ekskluzivno dokazuje u svom zadnjem broju, jer je ovaj zapovjedio artiljerijske napade na Udbinu i Korenicu.

Optuženi Norac oštro je napao svjedoka Jagetića tvrdnjama da je ovaj samo frustriran zbog odlaska iz aktivne službe HV-a.

„Jagetić je morao otići u mirovinu jer je volio popiti kapljicu više, pa je revoltiran“, rekao je Norac a Jagetić je uz smiješak odbio komentirati te tvrdnje .

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika