01.10.2007. / 19:10

Autor: Nina Tomljanović

BEČ

Bošnjak pokušao unijeti eksploziv u zgradu američkog veleposlanstva

Iz veleposlanstva je muškarac pobjegao nakon što su metalni detektori reagirali na eksploziv u njegovu ruksaku dok je pokušavao ući u zgradu, a potom je, torbu bježeći odbacio u obližnjoj ulici

Policijska glasnogovornica austrijskog Odjela za borbu protiv terorizma, Doris Edelbacher danas je izvijestila da je austrijska policija uhitila Bošnjaka nakon što je pokušao ući u zgradu američkog veleposlanstva u Beču noseći ruksak u kojemu je otkriven eksploziv.

Iz veleposlanstva je muškarac pobjegao nakon što su metalni detektori reagirali na eksploziv u njegovu ruksaku dok je pokušavao ući u zgradu, a potom je, torbu bježeći odbacio u obližnjoj ulici.

Policija koja je ''povezana s islamom'' izvijestila je da su specijalisti koji su demontirali eksploziv kazali kako su u naprtnjači pronašli dvije eksplozivne naprave slične ručnim granatama i drugi materijal za izradu eksplozivnih naprava, čavle i knjigu.

Bošnjak, rođen 1965. odveden je na ispitivanje u bečku policijsku postaju. "Njegove su izjave vrlo konfuzne", izvijestila je glasnogovornica, dodavši kako osumnjičeni ne govori dobro njemački jezik.

Nakon incidenta su četvrt opkolili vatrogasci i policijske snage koje su angažirale policijske pse da bi otkrili eventualnu dodatnu količinu eksploziva.

Bošnjak je navodno živio u predgrađu Beča.

Vezane vijesti

Napad na makedonsko veleposlanstvo na Kosovu

Napad na makedonsko veleposlanstvo na Kosovu

Molotovljev koktel bačen je u noći na subotu na makedonsko veleposlanstvo u Prištini, objavila je kosovska policija u subotu. "Nepoznate osobe bacile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika