03.10.2007. / 16:44

Autor: Marijana Zrinjski

PREMIJER NAJAVIO

Hrvatska od 1. siječnja primjenjuje ZERP

Hrvatski premijer Ivo Sanader potvrdio je danas da će Hrvatska od 1. siječnja iduće godine, početi primjenu Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa.

Glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak istodobno je rekao da je odluka o ZERP-u "suverena odluka Hrvatskog sabora" koja je obvezujuća. On je rekao da je Hrvatska spremna nastaviti dijalog, da želi naći najprikladnije rješenje i da nema namjeru zabraniti pristup talijanskim i slovenskim brodovima ZERP-u, nego osigurati da i za njih vrijede isti uvjeti kao i za hrvatske brodove.

Zajednički parlamentarni odbor EU-Hrvatska, u čijem se sastavu nalazi 15 zastupnika Hrvatskog sabora i 15 zastupnika Europskog parlamenta, jučer je odbacio amandman Boruta Pahora da se u deklaraciji Hrvatska pozove da povuče svoju odluku o aktiviranju ZERP-a od 1. siječnja 2008. za zemlje EU.

Inače, predstavnik Europske komisije prije dva dana upozorio je u Bruxellesu da bi aktiviranje ZERP-a početkom godine imalo negativan utjecaj na hrvatsko pristupanje EU.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika