24.10.2007. / 09:22

Autor: Katarina Zorić

IZBORI

DIP: Podaci o sredstvima za izbornu promidžbu prije njezina početka

Političke stranke do početka izborne kampanje imaju obvezu objaviti okvirne podatke o visini i izvoru sredstava koje namjeravaju utrošiti u promidžbu.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) uputilo je svim političkim strankama pismo kojim ih podsjeća na obvezu da do početka izborne promidžbe objave okvirne podatke o visini i izvoru sredstava, koje namjeravaju utrošiti za izbornu promidžbu, izvijestio je danas DIP.

"Na temelju članka 31. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor ("Narodne novine", broj 69/03-pročišćeni tekst i 19/07) svaka politička stranka koja je istaknula liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, dužna je do početka izborne promidžbe objaviti okvirne podatke o visini i izvoru vlastitih sredstava koje namjeravaju utrošiti za izbornu promidžbu.

Podatke o visini i izvoru vlastitih sredstava koje namjeravaju utrošiti za izbornu promidžbu, dužni su do početka izborne promidžbe objaviti i kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina i nositelji neovisnih lista.

Stoga, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske podsjeća sve političke stranke, kandidate za zastupnike nacionalnih manjina i nositelje neovisnih lista na tu zakonsku obvezu", navodi DIP-a u današnjem pismu.

Vezane vijesti

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je danas u podne da je do 11 sati na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika